Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Razumjeti stoljeće - Općepovijesno tumačenje

 
Autor:Dan Diner
Izdavač:Fraktura
  • Zagreb
  
Preveo:Sead Muhamedagić
ISBN:978-953-266-484-3
Format:24
Uvez:tvrdi uvez s ovitkom
Broj stranica:    294
Godina izdanja:    2013
Napomena:    Naslov izvornika: Das Jahrhundert verstehen, Eine universalhistorische Deutung
 

 
Cijena:  169,00 kn
Popust:  9,00 kn (5%)
  
Vaša cijena:  160,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Razumjeti stoljeće
 
Razumjeti stoljeće

Strava dvadesetog stoljeća nesaglediva je koliko je i nepregledna literatura koja ga je pokušala objasniti. Vodeći njemački povjesničar Dan Diner pokazao je da je toj epohi još uvijek moguće pristupiti na novi način i pritom ne ugroziti intelektualno poštenje. U knjizi Razumjeti stoljeće promatra epohu iz perspektive Istočne Europe, koja je samo prividno siva periferija slobodnog Zapada, a zapravo je “raskrižje svjetova”. U počecima borbe za prevlast nad turskim tjesnacima otkrivena je drevna Troja i počela rasti Odesa. Dinerova naracija počinje na Ejzenštejnovu stubištu, u gradu koji je bio poprište nacionalističkih, antisemitskih, nacističkih i boljševičkih zločina i gdje je granica između simbolike i patnje izbrisana.
Je li propast Weimarske Republike bila neizbježna ili je plod spletki i slučaja? Zašto je Sovjetsko-poljski rat zaboravljen i zašto je bio sudbonosan? Je li Hladni rat bio epohalni ideološki antagonizam ili klasični sukob dvaju imperija? Jesu li komunisti bili zapravo nacionalisti? Kako su ratovi u Koreji i Indokini utjecali na ujedinjenje Europe? Je li moderna Njemačka nacija ili društvo? Ta i mnoga druga slična pitanja postavlja Dan Diner u svojoj knjizi Razumjeti stoljeće te na njih daje originalne, ali znanstveno utemeljene odgovore.
Intrigantan uvid Dana Dinera u destruktivnost moderne europske povijesti privući će široko čitateljstvo. Ova studija brza ritma koja progovara o uzrocima nacionalnih i građanskih sukoba tijekom dvadesetog stoljeća ponovno pokazuje zašto ga smatraju jednim od najuglednijih i najzanimljivijih povjesničara.
Norman M. Naimark, Stanford University
Diner, privlačno neortodoksan i uvjerljiv povje­sničar, vješto balansira između spekulativno-filozofske analize i činjenično utemeljenog prikaza događaja i njihovih sudionika. Značajno djelo.
Fritz Stern, autor knjige Five Germanys I Have Known

Pošalji upit za knjigu:
Razumjeti stoljeće

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Razumjeti stoljeće

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Židovi u Zagrebu 1918.-1941.
 
 
 
139,00 kn
Velika igra 1856.-1907.
 
 
299,00 kn
199,00 kn
popust
 
33 %
Rat Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994.
 
 
 
149,00 kn
Putinska Rusija
 
 
140,00 kn
110,00 kn
popust
 
21 %
Prezreni na svijetu
 
 
 
50,00 kn