Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Reputacije

 
Autor:Juan Gabriel Vasquez
  
Preveo:Dinko Telećan
Format:22
Uvez:meki
Broj stranica:    176
Godina izdanja:    2017
 
 
Cijena: 10,49 €79,04 kn
  
 
 
 
Reputacije
 
Reputacije

Riječ je o najutjecajnijem političkom karikaturistu u zemlji, “čovjeku koji je kadar izazvati opoziv zakona, preokrenuti sučevu presudu, svrgnuti gradonačelnika ili ozbiljno ugroziti stabilnost jednog ministarstva, pri čemu su mu jedino oružje papir i tuš“. Političari ga se boje, a vlada mu iskazuje počasti. U svojoj šezdeset šestoj godini, nakon četiri desetljeća briljantne karijere, on može reći da mu je zemlja pod nogama. No sve će to promijeniti neočekivan posjet jedne žene. Nakon što zajedno s njom obnovi uspomenu na jednu već davnu noć, Mallarino će biti primoran prevrednovati cijeli svoj život, dovesti u pitanje svoj položaj na ovom svijetu.

Juan Gabriel Vásquez u noveli Reputacije se vraća svojim najsnažnijim opsesijama: težini prošlosti, rupama u sjećanju, načinu na koji se naši životi presijecaju sa svijetom politike.
Ali ujedno je posrijedi roman o važnosti javnoga mnijenja u našim društvima. U zahtjevnom žanru novele, koji je iznio toliko remek-djela u latinoameričkoj tradiciji, Vásquez nam daruje svoje najintimnije djelo: intenzivnu refleksiju o slabosti javnih i privatnih prosudbi, o neopozivim susretima koji zauvijek mijenjaju ono za što mislimo da je u nama konačno.

Vasquez se u noveli Reputacije vraća svojim najsnažnijim opsesijama: težini prošlosti, rupama u sjećanju, načinu na koji se naši životi presijecaju sa svijetom politike.

Pošalji upit za knjigu:
Reputacije

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Reputacije

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žuti neveni
 
 
 
5,31 €40,01 kn
Žudnje i sjećanja
 
 
 
7,83 €59,00 kn
Žudnja za životom
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Žudnja za ljubavlju. Rodoljublje
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Zov divljine /Jerry otočanin
 
 
 
6,50 €48,97 kn