Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Rječnik biblijske teologije

Autor:uredio Xavier Leon Dufour...(et al.)
Izdavač:Kršćanska sadašnjost
  • 0
Autor:Xavier Leon Dufour
Izdavač:Kršćanska sadašnjost
  • 0
  
Preveo:Mate Križman
Format:24 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    1582
Godina izdanja:    1988
Drugi autori/prevoditelji:    Mate Križman ,Mate Križman
Napomena:    Prijevod djela: Vocabulaire de theologie biblique
 
 
Cijena: 129,00 kn
  
 
 
 
Rječnik biblijske teologije
 
Rječnik biblijske teologije

Rječnik je  rezultat okomita, dubinskog čitanja Biblije: ne ide od stranice do stranice, od knjige ka knjizi, nego su autori članaka skupili što se na različitim stranicama i u različitim knjigama Biblije nalazi o nekom predmetu, o određenoj vrijednosti.
Od članka do članka, Rječnik biblijske teologije upućuje čitatelja ne samo u "okomito" čitanje Biblije, nego ga uvodi i u neka temeljna znanja bez kojih je nemoguće pravilno pristupiti Bibliji i njome se okoristiti. Kao svakom književnom djelu, i Svetom pismu treba pristupiti u njegovu književnom rodu i u njegovim književnim vrstama. Od knjige do knjige, od odlomka k odlomku rod se i vrsta književnog izražavanja mijenjaju. Pažljiv će čitatelj to uvijek zamijetiti i to će mu olakšati sumišljanje s Biblijom.
Rječnik biblijske teologije pomoći će vjerniku da uđe u misterij Biblije, u srž Božje poruke ljudima. Onima koji ne vjeruju pruža, u najmanju ruku, uvid u određenu antropologiju, nazor na svijet i život koji je neprekinuto tisućljećima baštinjen i obogaćivan daljnjim razmišljanjima. Biblija je teocentrična -- bogousmjerena. No baš zato ona je -- osobito po Kristu -- i antropocentrična, usmjerena na čovjeka. Koliko je Biblija "ljudska", lako će uvidjeti svatko tko pročita makar samo uvode u sržne članke: Bog, čovjek, savez...

Pošalji upit za knjigu:
Rječnik biblijske teologije

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Rječnik biblijske teologije

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Rječnik simbola
 
J. Chevalier, A. Gheerbrant
 
450,00 kn
176,00 kn
popust
 
61 %
Rječnik ezoteriznma
 
 
 
90,00 kn