Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Seks Odgoj - Kako o seksu razgovarati sa svojom djecom

Autor:Laura Berman
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
Preveo:Filomena Horvatić
ISBN:9789533191102
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    192
Godina izdanja:    2010
Ilustracije:    ilustrirano u boji
 
 
Cijena: 18,45 €139,01 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Seks Odgoj
 
Seks Odgoj

Zaštitite svoje dijete pravodobnom i kvalitetnom informacijom o spolnosti uz priručnik koji se istodobno objavljuje u deset zemalja. Kako s djecom započeti razgovor o seksu i je li uopće primjereno pričati o tome s nekim tko još misli da Djed Božićnjak postoji?

Uz takav stav današnja djeca, kao i njihovi roditelji, odrastaju skupljajući informacije na školskom igralištu i učeći na vlastitoj koži. No, dok je prijašnjim generacijama nedostatak seksualne edukacije stvarao neugodnosti, današnjim mladima izravno prijeti širenje spolno prenosivih bolesti i sve češće neželjene tinejdžerske trudnoće.

Jedini način zaštite od ponekad bolnih posljedica preranih spolnih odnosa jest obaviještenost i povećanje samopouzdanja, koje im je potrebno za vlastitu sigurnost.

Djeca koja rastu u današnjoj Hrvatskoj trebaju podjednaku edukaciju o spolnosti kakvu dobivaju mladi Nijemci ili Britanci, a ovaj ilustrirani, pregledni vodič iskusne autorice objavila je velika britanska izdavačka kuća 2009. godine i ove se godine istodobno objavljuje u desetak zemalja.

Knjiga nije zamjena za vlastita vjerska ili moralna uvjerenja o seksu, nego poticaj za otvoren razgovor s djetetom i preispitivanje vlastitih stavova, za dobro obitelji.

Sveobuhvatan vodič za razgovor s vlastitim djetetom o tijelu, seksu i odnosima.

Razgovor s vlastitim djetetom o spolnosti može biti jedan od najškakljivijih izazova roditeljstva, no riječ je o vrlo važnom dijelu odgoja zrele, zdrave i samopouzdane osobe. Poznata terapeutkinja i edukatorica dr. Laura Berman navodi koje sve informacije treba prenijeti djetetu te nudi prikladna pitanja i savjete za poticanje „osjetljivih razgovora“ i pružanje podrške djetetu tijekom cijelog njegovoga spolnog razvoja.

- Doznajte kako djetetu objasniti temeljna znanja o spolnosti, od razlika između djevojčica i dječaka do začeća i rađanja

- Osposobite dijete da lakše podnese promjene u pubertetu i potaknite otvorenu komunikaciju o seksu

- Naučite kako s djetetom razgovarati o romantičnim vezama i kako mu prenijeti znanja koja će mu pomoći da ostane zaštićeno i zdravo

Omogućite svojem djetetu sve potrebne informacije uz ovaj iscrpni i poticajni vodič dr. Berman.

Pošalji upit za knjigu:
Seks Odgoj

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Seks Odgoj

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!