Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Sreća ispod duge

Autor:Fannie Flagg
Izdavač:Mozaik knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:Patricija Vodopija
ISBN:953-223-068-8
Format:23
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    527
Godina izdanja:    2006
Napomena:    nova knjiga
 
 
Cijena: 89,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Sreća ispod duge
 
Sreća ispod duge

Fannie Flagg: autorica Pohanih zelenih rajčica

Vrijeme zbivanja je od 1946. do 2000. godine. Mjesto zbivanja je Elmwood Springs u Missouriju. Drugi svjetski rat je završio. U središtu romana je obitelj Smith: majka Dorothy svakodnevno vodi radio-emisiju iz dnevnog boravka - za slušateljstvo širom države - i prepričava dogodovštine vragolastog sina Bobbyja i kćeri adolescentice, Anne Lee te sa svojim slušateljicama izmjenjuje kuharske recepte. Otac je jedini mjesni ljekarnik i zna sve što stanovnici žele sakriti. Zato je u zajednici kao što je njihova teško sačuvati tajne, ali život nije savršen pa čak i Dorothy ima duboko skrivenu tragediju.

U njihove živote dolaze članovi obitelji Oatman, izvođači bjelačkog južnjačkog gospela, koji stižu na konvenciju farmaceuta i zapanje sve nazočne. A tu je i Hamm Sparks, fantastičan trgovac kojeg svi vole i svi mu vjeruju; zatim Charlie Fowler, kralj peradi, koji vidi budućnost u kartonskim kutijama, kao i obilje drugih, nezaboravnih likova. Da se i ne spominje nova novcata kafeterija Tri praščića, čije ružičasto neonsko prase baca sjaj na glavnu ulicu i osvjetljava budućnost...

"Sreća ispod duge" nova je uspješnica autorice slavnih "Pohanih zelenih rajčica". Baš kao i u tom romanu i ovdje će vas dočekati hrpa živopisnih likova, duhovitih situacija i osmijeh vam zacijelo neće silaziti s lica. Fannie Flagg piše romane prepune optimizma i vjere u život, pa čak i onda kad prilike njezinim junacima ne idu na ruku. Na hrvatski su joj do sad prevedeni romani "Pohane zelene rajčice" i "Daisy Fay i čudotvorac" a roman "Sreća ispod duge" s engleskog je prevela Patricija Vodopija.

Širokoj javnosti:
Kao jedan od likova u ovoj knjizi mogu vam reći da se sve u njoj uistinu dogodilo pa vam je toplo preporučujem bez ikakve grižnje savjesti. Iako nisam glavni lik knjige, reći ću vam sljedeće: Imam vlastitu kuću, redovito je čistim i plaćam porez. Nikad nisam bila u zatvoru i najvjerojatnije sam starija od vas, osim ako vam je jedna noga u grobu, a u tom slučaju: Bog, prijatelju!
Ne tvrdim da sam profesionalna kritičarka, ali volim knjige s početkom, sredinom i krajem te po mogućnosti sa sadržajem i pokojom smiješnom situacijom. Mrzim knjige koje skaču naprijed-natrag. Također vam jamčim da ovo nije jedna od onih osobnih ispovijesti koja će vam nasmrt dosađivati pričom o tome kako je netko sad prekrasan, kako je nekad bio grozan, ali kako je spašen i sad je ponovno prekrasan.

Pošalji upit za knjigu:
Sreća ispod duge

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Sreća ispod duge

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žuti neveni
 
 
 
40,00 kn
Žudnje i sjećanja
 
 
 
59,00 kn
Žudnja za životom
 
 
 
79,00 kn
Žudnja za ljubavlju. Rodoljublje
 
 
 
79,00 kn
Zov divljine
 
 
 
30,00 kn