Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Sretno dijete - Ovo nije rock enciklopedija

Autor:Igor Mirković
Izdavač:Fraktura
  • Zagreb
  
Format:27
Uvez:meki
Broj stranica:    181
Godina izdanja:    2004
Napomena:    Knjiga je u odličnom stanju.
 
 
Cijena: 149,00 kn
  
 
 
 
Sretno dijete
 
Sretno dijete

Kultna monografija novinara Igora Mirkovića o "novom valu", glazbi, kulturi 80-ih. Priča o odrastanju u Zagrebu i generaciji osamdesetih, uz AZRU, BIJELO DUGME, FILM, HAUSTOR, PRLJAVO KAZALIŠTE i ostale hrvatske rock-ikone iz tog doba. "SRETNO DIJETE" priča je o Johnnyju, Jaji, Juri, Giletu, Piku, Maxu, Miši, Rinčiju, Borisu, Vladi, Srđanu, Darku i drugim junacima s albuma, pozornica i s komada pločnika na potezu Kavkaz – Zvečka – Blato.

"SRETNO DIJETE" prva je monografija o novom valu, o glazbi, kulturi, novinama, i prije svega ljudima koji su u siva vremena na prijelomu osamdesetih stvarali jednu drugačiju povijest, a da toga nisu bili ni svjesni. U ovoj osobnoj povijest novoga vala Igor Mirković priča priču o klincima u jednom malom gradu koji se smjestio na repu svih događaja, i njihovoj potrebi da uzburkaju močvaru.

"SRETNO DIJETE" priča je o Zagrebu i generaciji osamdesetih, o kreativnoj eksploziji koja je stvorila dobre vibracije i glazbom ih proširila na cijelu zemlju. "SRETNO DIJETE" priča je o djeci koja su se protiv duhovne tuposti kasnog socijalizma bunila pjesmom, o ljudima koji su htjeli zapad sad i odmah, pa su ga sami za sebe materijalizirali na par metara asfalta.

"SRETNO DIJETE" je komadić urbane povijesti ispričan kroz oči Igora Mirkovića – tinejdžera koji je sve te promatrao sa strane, koji je novostečene idole vjerno pratio od koncerta do koncerta, koji je pustio da mu mišljenje u presudnim godinama odrastanja mijesi jedna novina – govori o tome kako je ponekad potrebno jako malo da bi se dogodilo nešto što će obilježiti generacije.

"SRETNO DIJETE" govori da smo unatoč tome što smo odrastali uz ratne filmove u boji i narodne pjesme pune boli, ipak imali sreću da budemo sretna djeca – makar u jednom trenutku, u jednom bljesku koji se možda nikada neće ponoviti.

Izdavač: "FRAKTURA" Zaprešić, broširano, 185 str. Format: 26,5 x 23,5 cm. Knjiga je vrlo malo korištena.

Pošalji upit za knjigu:
Sretno dijete

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Sretno dijete

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!