Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Sri Isopanisada

Autor:sri srimad a. c. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
Izdavač:The Bhaktivedanta book trust
  • Zagreb
  
Format:18
Uvez:meki
Broj stranica:    97
Godina izdanja:    1993
 
 
Cijena: 6,50 €48,97 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Sri Isopanisada
 
Sri Isopanisada

Šri Išopanišada je jedna od 108 upanišada, izvornih vedskih tekstova za koje se, prema tradiciji, smatra da su zapisani prije 5000 godina. Zapisana na sanskrtu, jeziku starodrevne Indije, pruža nam znanje o prirodi vrhovne inteligencije koja upravlja svemirom. Za izvorne tekstove Veda se vjeruje da dolaze od samog Boga, da su apaurušeja, tj da ih nije izgovorio čovjek. One su poput uputstva za korištenje materijalnog svijeta…

“Samo onaj tko usporedno nauči kako djeluje neznanje, a kako transcendentalno znanje, nadići će utjecaj uzastopnoga rađanja i umiranja te uživati u punim blagoslovima besmrtnosti.”

Od stvaranja materijalnoga svijeta, svatko pokušava dostići vječni život, ali zakoni prirode su tako okrutni da nitko nije izbjegao zagrljaju smrti. Nitko ne želi umrijeti, ostarjeti ili se razboljeti. Međutim, zakon prirode nikome ne dopušta da izbjegne starost, bolest i smrt. Napredak materijalnoga znanja nije riješio te probleme. Materijalna znanost može izmisliti atomsku bombu da bi ubrzala nastup smrti, ali ne može pronaći nešto što čovjeka može zaštititi od starosti, bolesti i smrti.

U ovoj knjizi koja sadrži 18 mantra saznajemo da je krajnji uzrok problema suvremenog društva neprihvaćanje Vrhovne Osobe, koja je vlasnik i upravitelj svega. Šri Išopanišada, zapisana prije nekoliko tisuća godina, na sanskrtu, jeziku starodrevne Indije, pruža nam znanje o prirodi vrhovne inteligencije koja upravlja svemirom. Bez tog znanja čovječanstvo ne može pronaći izlaz iz slijepe ulice u koju su ga navela materijalistička shvaćanja.

Pošalji upit za knjigu:
Sri Isopanisada

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Sri Isopanisada

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život nastaje iz života
 
 
 
9,16 €69,02 kn
Život nastaje iz života
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Živa baština
 
 
33,18 €249,99 kn
29,20 €220,01 kn
popust
 
12 %
Umijeće postizanja sreće
 
 
13,14 €99,00 kn
10,49 €79,04 kn
popust
 
20 %
Umijeće kako se u duhovnome životu okoristitiu vlastitim pogreškama
 
 
 
7,83 €59,00 kn