Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

U divljini je spas svijeta - zbornik

Autor:Siniša Golub
Izdavač:Sprud ZEO Nobilis
  • Čakovec
  
ISBN:9539940842
Format:20
Uvez:meki
Broj stranica:    99
Godina izdanja:    2006
Drugi autori/prevoditelji:    Jasmina Mužinić i drugi
 

 
Cijena:  13,27 €99,98 kn
Popust:  4,11 € 30,97 kn (31%)
  
Vaša cijena:  9,16 €69,02 kn
 
 
 
U divljini je spas svijeta
 
U divljini je spas svijeta

"Za svojeg života, Henry David Thoreau (1817.-1862.) napisao je esej "Walking" koji je objavljen tek nakon njegove smrti, a u kojem se nalazi zapisana kultna misao: “In Wildness is the preservation of the World”.

Početna ideja ovog projekta bila je prevođenje tog eseja na hrvatski jezik i njegova objava, uz ostale ovdje objavljene autorske eseje. No, prijevod se (još) nije dogodio, i to iz nekoliko razloga. Hrvatska čitateljska publika još nije upoznala ni druga značajnija Thoreauova djela; današnjem čitatelju (uz iznimke) nije odviše razumljiv kontekst vremena u kojem je Walking nastao, kao ni dublja poruka koju nosi; samo prevođenje tog eseja iziskuje veliki trud i znanje koje ni jedan nakladnik dosad nije bio spreman prikladno nagraditi. Iako je Thoreau na temelju svojih djela, kako književnih tako i životnih, postao kultna osobnost američke književnosti i filozofske misli, hrvatska ga publika, nažalost, slabo poznaje.

Ipak, nekolicina hrvatskih aktivista u zaštiti prirode, i to onih koji osim aktivizma rado posežu za knjigom, ali i za spisateljskim perom, znaju tko je H. D. Thoreau, tko je Aldo Leopold ili John Muir. Ti su pustolovi prihvatili spisateljski izazov, prigrlili ideju zajedničke knjige koja je pred vama. Napisali su svoje eseje, stilski i sadržajno sasvim različite, ali ipak s jednom lako uočljivom poveznicom. Svaki od eseja, naime, sadrži rečenicu: “U Divljini je spas svijeta”. Otud i naslov ove knjige, svojevrsnog zbornika misli o prirodi i divljini na početku 21. stoljeća, prvog takve vrste u novijoj hrvatskoj književnosti." -iz predgovora

Pošalji upit za knjigu:
U divljini je spas svijeta

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
U divljini je spas svijeta

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!