Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Učenje o bojama 1. sv. - Historijski dio

  
Autor:Johann Wolfgang Goethe
Izdavač:Scarabeus
  
Format:21 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    371
Godina izdanja:    2007
 

 
Cijena:  240,00 kn
Popust:  48,00 kn (20%)
  
Vaša cijena:  192,00 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Učenje o bojama 1. sv.
 
Učenje o bojama 1. sv.

Budući da mi profesori i knjige nisu mogli pružiti ništa upotrebljivo s obzirom na način razmatranja nekog vrijednog predmeta ili kompozicije i razvoja pojedinih dijelova, odnosno tehnike ritmičkog i proznog stila, a svakojake pogrešne stvari u meni su izazivale gnušanje dok one prave nisam znao prepoznati, to sam izvan pjesničkog umijeća pokušao iznaći neko područje odakle bih mogao uspostaviti bilo kakvu vrstu usporedbe, i s određene udaljenosti sagledati i donijeti sud o onome što me izbliza zbunjivalo. U samotnim trenucima razvio sam osjećaj za prirodu, točnije za onaj njezin vid koji nazivamo krajolikom te sam, još od djetinjstva često boraveći u slikarskim radionicama, smjerno pokušavao pretvoriti u sliku ono što sam primjećivao u stvarnosti. Dakle, osjećao sam mnogo veći poriv prema onome za što zapravo nisam imao nikakve sklonosti negoli prema onome što mi je po prirodi bilo lako i nije me stajalo nimalo napora. Sigurno je jedno: pogrešne sklonosti većinom u čovjeku razbuktaju veću strast od onih pravih, pa on revnije stremi onome što mu zasigurno neće poći za rukom negoli onome što bi mu moglo uspjeti...
Pošalji upit za knjigu:
Učenje o bojama 1. sv.

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Učenje o bojama 1. sv.

 
 
 

O autoru

Weimar 22. mart 1832.) njemački književnik i mislilac

Studirao je pravo u Leipzigu i Strassburgu. Na poziv vojvode Karla Augusta odlazi u Weimar, gdje postaje tajni savjetnik, a 1780. slobodni zidar weimarske lože Anna Amalia, dobiva plemstvo i postaje Kammerpräsident. Bio je i upravitelj weimarskog teatra.

Putuje po Njemačkoj i Švicarskoj, bavi se naučnim studijama, te se druži s Herderom i Schillerom. Njegovo djelo obuhvaća gotovo sve književne rodove i nekoliko naučnih područja. Mnogobrojni su uzori i utjecaji: svjetski klasici, književnost rokokoa, narodna poezija različitih naroda, široko područje historije, teologije, filozofije, teorije umjetnosti i prirodnih nauka. Nakon što se oduševio "Hasanaginicom" bio je prvi koji je preveo na njemački jezik, i samim tim pomovisao je njemačkoj književnoj javnosti.

Nametnuo se savremenicima kao obnovitelj lirike, drame, epa, romana, te učenjak izuzetno oštrog i dubokog uvida u strukturu i fenomene prirode. Još za života postao je spomenik njemačkog klasičnog humanizma.

Djela:

"Patnje mladog Werthera"

"Faust"

"Tasso"

"Rimske elegije"

"Naukovanje Wilhelma Meistera"

"Srodne duše"

"Pjesništvo i zbilja"

"Nauk o bojama"

"Putovanja po Italiji"

http://bs.wikipedia.org/wiki/Johann_Wolfgang_von_Goethe

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život i djelo Franje Markovića
 
 
120,00 kn
99,00 kn
popust
 
18 %
Toma Akvinski: Izabrano djelo
 
 
 
179,00 kn
Škola života
 
 
130,00 kn
120,00 kn
popust
 
8 %
PRABHUPADA - čovjek,mudrac njegov život njegova ostavština
 
 
 
89,00 kn
Portreti
 
 
 
99,00 kn