Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Velebit: iskustvo planine

Autor:Krunoslav Rac
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
ISBN:9789533190471
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    251
Godina izdanja:    2010
 
 
Cijena: 19,91 €150,01 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Velebit: iskustvo planine
 
Velebit: iskustvo planine

Mitskoj planini u Hrvata Krunoslav Rac, dosad znan kao vrstan fotograf prirode i opušteni reporter iz svjetova bez asfalta, prilazi na poseban način; za njega je ona jednako sveta i moćna u svom podnožju uronjenom u more kod Svetoga Jurja koliko i na Zavižanu, s kojeg pucaju vidici po Jadranu.

Taj cjeloviti pristup, u kojem su svaka staza, udolina i vrh, travka i biće tek dijelovi velikog živog organizma planine, Krunoslav Rac zadržava u svakom kadru i pri svakom koraku, koji često grabi izvan ucrtanih planinarskih staza. Iz njegova portfolia pred gledatelja iskaču medvjedi, vukovi, poskoci zatečeni u stanju blagoslovljene netaknutosti, ali autor je i te kako svjestan da je to odavno prestao biti svijet divljine.

Rac zna da planina bez čovjeka nije potpuna, pitanje je samo zna li to onaj koji se penje, ili ga vrhovima nosi tek želja da zabije zastavicu sa svojim imenom. U tom smislu ovo je knjiga za koju puno više od mišića, pluća otpornih na svježi, hladan zrak, dobrih gojzerica i cepina treba srce – veliko ko planina.

Pošalji upit za knjigu:
Velebit: iskustvo planine

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Velebit: iskustvo planine

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!