Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Vina Hrvatske - Vodeći hrvatski vinari, najbolja hrvatska vina i najvažnije vinske sorte

Autor:Ante Krstulović
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-12-0944-1
Format:28
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    227
Godina izdanja:    2008
 

 
Cijena:  30,39 €228,97 kn
Popust:  3,98 € 29,99 kn (13%)
  
Vaša cijena:  26,41 €198,99 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Vina Hrvatske
 
Vina Hrvatske

Raznolikost klime, reljefa i tla čak i na malim udaljenostima u Hrvatskoj stvaraju dobre preduvjete za uzgoj različitih sorti i vinograda. Kako u takvim uvjetima uzgojiti dobro grožđe i od njega napraviti dobro vino, bili su poticaji za pisanje ove knjige. Osnovni pojmovi iz vinogradarstva i vinarstva, najvažnije vinske sorte koje se uzgajaju u Hrvatskoj te stotinjak najboljih vinara obrađene su teme. Prikazana vina odabrali su sami vinari kao ona koja ih najbolje predstavljaju te su nam otkrili i postupke njihova pripravljanja. I za kraj, vinari su se trudili u svoja vina utkati mirise, okuse, arome i boje podneblja u kojem je grožđe raslo, a vjerujemo da ćete ih najbolje razaznati upoznajući se s ljudima koji su ih radili, trudom koji su uložili i mjestima na kojima su nastali.

Knjiga se sastoji od tri dijela. U prvome autor jednostavnim rječnikom objašnjava znanstvene pojmove s kojima će se čitatelji susresti u knjizi i tehnološke procese koji su nužni u proizvodnji vina: zašto se vinogradi sade na brdovitim terenima okrenutim prema jugu, kako se određuje vrijeme berbe, zašto se vinova loza cijepi, koje bolesti napadaju vinovu lozu, što je to barrique, što su inoks tankovi, a što maceracija.

Drugi dio prikazuje sve najvažnije sorte iz kojih nastaju vina predstavljena u knjizi, objašnjavaju se njihove osnovne značajke i iznose stavovi vinogradara o njihovim osobinama upravo onako kako su ih oni rekli, bez obzira što su ponekad proturječni.

U trećem dijelu autor opisuje vinogradarske regije, njihove položaje, govori o povijesti uzgoja vinove loze u određenim područjima i predstavlja vinare s njihovim najboljim vinima.

Pošalji upit za knjigu:
Vina Hrvatske

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Vina Hrvatske

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Velika enciklopedija za djecu, 9. i 10: Znanost (1. i 2. dio)
 
 
 
17,12 €128,99 kn