Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Vjetrogonja Babukić i njegovo doba - Pikarski roman

Autor:Miljenko Jergović
Izdavač:Fraktura
  • Zagreb
  
ISBN:978-953358307-5
Format:22
Uvez:tvrdi s ovitkom
Broj stranica:    384
Godina izdanja:    2021
 
 
Cijena: 17,12 €128,99 kn
  
 
 
 
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba
 
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba

Glavni lik filma Terminal zarobljen je na aerodromu dugih devet mjeseci, a junak novog romana Miljenka Jergovića putuje avionima diljem globusa nevjerojatnih trideset godina. Njegovo je ime Babukić i u svijet se otisnuo početkom našega posljednjega rata, bježeći od Zagreba, posla u JNA i trudne ljubavnice preko ljubljanskog Brnika dalje, daleko nekamo. Već na prvom letu prema Frankfurtu stekao je talent da usvoji novi jezik čim ga čuje i da mu svi – od carinika i stjuardesa do slučajnih suputnika – neizmjerno vjeruju.

Babukićeve avanture prispodobive su jedino Švejkovima ili Don Quijoteovima. Obišavši svijet nebrojeno puta, a nikada ne izvirivši iz aerodroma ili zrakoplova, on pažljivo sluša fantastične i nevjerojatne priče ljudi svih rasa i vjera koje susreće – od dagestanske vještice, preko švedskog antropologa Olssona, sve do Dinka Mikuličića, sina najpoznatijega Udbina ubojice, s kojim će na beogradskom aerodromu dočekati kraj svijeta.
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba suvremeni je pikarski roman u kojem se ogledaju naši strahovi, bojazni, opsjednutost seksom, tračem, ićem i pićem... Miljenko Jergović napisao je djelo u kojem se eros i thanatos, moguće i nemoguće dodiruju i spajaju kao u Rabelaisovim, Swiftovim ili Hellerovim knjigama, a njegov vjetrogonja Babukić, istovremeno brižan i tašt, strašljiv i hrabar, istinski je junak našega doba.

Pošalji upit za knjigu:
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!