Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize - za tehničke fakultete

Autor:Boris Pavlovič Demidovič
Izdavač:Golden marketing - Tehnička knjiga
  • Zagreb
  
ISBN:953-212-149-8
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    487
Godina izdanja:    2003
Napomena:    7.ispr. izd.
 
 
Cijena: 19,78 €149,03 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize
 
Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize

Gradivo iz raznih područja matematičke analize može se samo onda temeljito svladati ako se pojedine metode i računski postupci uvježbavaju rješavanjem većeg broja primjera. Povrh toga je neophodno da se vidi i primjena tih metoda na probleme prirodnih i drugih znanosti te na tehničke probleme. To je dakako naročito važno za one koji matematiku izučavaju upravo radi tih primjena.
Zbirku koja evo izlazi u prijevodu sastavilo je više ruskih autora pod redakcijom B. R Demidoviča. Ona se odlikuje bogatstvom dobro odabranih primjera iz svih područja matematičke analize, iz diferencijalnog računa, integralnog računa i diferencijalnih jednadžbi, a obrađene su i metode približnog računanja. Pri tome su u tekstu dana kratka, ali temeljita teorijska objašnjenja i lijep broj potpuno izrađenih standardnih primjera. Za sve numeričke zadatke dana su na kraju knjige rješenja, a za teže zadatke, označene s jednom ili dvije zvjezdice (*) uz broj i kratke upute. U dodatku se mogu naći neke najvažnije tablice i niz nacrtanih krivulja. U samom tekstu također ima preko stotinu crteža.
Opseg obuhvaćenog materijala vidi se potanje iz sadržaja. Može se reći da je uzeto u obzir sve što ulazi u okvir uvodnih predavanja matematičke analize na fakultetima i visokim Školama, s izuzetkom analitičke geometrije kojoj se redovno posvećuju posebne zbirke izdataka.
Vjerujem daje izdavanjem ove odlične zbirke znatno olakšano izučavanje matematičke analize svim studentima koji se njome bave bilo kao glavnim predmetom studija, bilo kao sredstvom koje im je neophodno za svladavanje tehničkih ili drugih znanosti, jer pored primjera koji služe uvježbavanju formalnih postupaka ima velik broj primjera gdje se ti postupci primjenjuju na konkretne tehničke i fizikalne probleme.

Pošalji upit za knjigu:
Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!