Zamislite način prehrane koji vas ohrabruje da uživate u hrani, koji vam omogućuje da jedete dok ne budete siti, koji vas potiče da istražujete širok raspon okusa i jela koja ne samo da ne debljaju nego su i ukusna i zdrava.
Kineski stav prema hrani može se sažeti u njihov uobičajeni pozdrav “Ne chi le fan ma?”, odnosno “Jeste li već jeli?” U kineskoj kulturi hrana ima središnju ulogu: obroci su vrhunac dana, a ipak, studije pokazuju da su Kinezi vitkiji i u boljoj formi nego mi na Zapadu. Njihova se tajna temelji na jednostavnim i smislenim načelima: hrana okrjepljuje i liječi, a ne smatra je se izvorom neželjenih kalorija.
U petnaest zanimljivih poglavlja Lorraine Clissold otkriva vam tajne kineske kulture hranjenja. Njezinu ljubav prema kineskoj kuhinji produbile su godine življenja i kuhanja u Kini. Nadahnuta beskrajno primamljivom hranom, Lorraine nam pokazuje kako Kinezi uravnotežuju svoju prehranu, kako ugađaju nepcu te kako puštaju da im drevna kineska načela budu putokaz prema cjelovitom i ukusnom načinu prehrane. S primjerima i receptima u kojima se koriste kineski i zapadnjački sastojci, ova knjiga predstavlja slasnu pustolovinu u slabo nam poznatu kuhinju.