Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zeleni mravi

 
Izdavač:Katarina Zrinski
  • Zagreb
  
Format:21
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    155
Godina izdanja:    2007
Napomena:    lektira
 

 
Cijena:  13,14 €99,00 kn
Popust:  1,19 € 8,97 kn (9%)
  
Vaša cijena:  11,95 €90,04 kn
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zeleni mravi
 
Zeleni mravi

U zbirci Zeleni mravi Zvonimir Balog je stvorio specifičnu šaljivu minipriču koja sadrži elemente priče, crtice, dosjetke i pjesme. Sve Balogove priče izdvajaju se od ostalih tvorevina te vrste originalnošću stila. Balog piše jezikom koji je odista svojstven samo njemu....

 

RECENZIJE
Kao i u svom pjesništvu, Balog je i u Zelenim mravima, istinski poeta ludens.
Zelene mrave, s mnoštvom novih iskričavih i duhovitih pričica kojih nije bilo u prvom izdanju, objavio je zagrebački nakladnik Slon u svojoj biblioteci Slon za mladež. Knjiga je predočena javnosti na svečanosti u Muzeju Mimara. Uz direktoricu i urednicu "Slona" Nives Tomašević i samoga autora, predstavili su je dr, Dubravka Težak, prof. dr. Joža Skok i dr. Tonko Maroević.
Nazvavši Balogov literarni postupak poetikom leksičkog ludizma, jer je utemeljen na igri riječi, njihovih oblika i sadržaja, kao i na igrama sa svime što je dostupno autorovu oku i mašti, prof. dr. Joža Skok i u novoj Balogovoj knjizi, koja pod zajedničkim nazivnikom humorističke priče sadrži basne, anegdote, pripovijetke i bajke, pronalazi tipičan balogovski humor protkan profinjenom i lucidnom autorovom ironijom koja je manifestacija kritičkoga duha. Balogov humor je, dodaje dr. Skok, zahtjevan, jer pretpostavlja uz čulnu i imaginacijsku i duhovnu angažiranost. U zaključku pak ocjenjuje kako Balogovi Zeleni mravi dosežu visoku razinu hrvatske dječje humorističke proze, kao zamjetljiv uzorak autorove poetike i zbirka priča koja uspješno može utažiti čitalačku žeđ najmlađih za modernom humorističkom literaturom.
Mirjana Jurišić, Večernji liši, Zagreb, 12. 03. 1994.

Pošalji upit za knjigu:
Zeleni mravi

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zeleni mravi

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!