Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Žena iz Isle Negre

Autor:Maria Fasce
Izdavač:Hena Com
  • Zagreb
  
Preveo:Duška Gerić Koren
ISBN:978-953-259-156-9
Format:22
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    215
Godina izdanja:    2017
Napomena:    novo
 

 
Cijena:  19,78 €149,03 kn
Popust:  6,64 € 50,03 kn (34%)
  
Vaša cijena:  13,14 €99,00 kn
 
 
 
Žena iz Isle Negre
 
Žena iz Isle Negre

Život malene Elise drastično se mijenja s preseljenjem u kuću Pabla Nerude, u pitoresknom mjestu neobičnoga imena Isla Negra. Djevojčica tamo pristiže s majkom Raquel koja se odlučuje za posao spremačice kod poznatoga pjesnika kako bi prehranila sebe i kćer. Elisa je fascinirana i nesvakidašnjom kućom i pjesnikom, promatra ga i prati dok on stvara poeziju i zavodi žene, a njezina majka dotle tiho posprema kuću zdvajajući nad svojom prošlošću. Dolaskom pjesnikove žene Delije u Islu Negru sve postaje još zanimljivije. Tada se pred djevojčičinim očima otvara jedan potpuno novi svijet – svijet žene slikarice, nesputane i samosvjesne. Međutim, kao u svakoj priči, tako se i središtu ove krije tajna koja kao klin prodire u Elisin život i mijenja ga... Elisin put od djevojčice do žene bit će obilježen životom u Isli Negri, tom čudesnom mjestu čiji će je nevidljivi lanci sudbinski vezati uza se...

Maria Fasce majstorski portretira Nerudu kojeg upoznajemo i kao zaigranog zaljubljenika u život i slavnoga pjesnika, kao zavodnika i nježnog ljubavnika, ali i okrutnog egocentrika. Žena iz Isle Negre istodobno je važan književno-povijesni dokument u kojemu su događaji iz stvarnoga života obogaćeni fikcijom, ali i fascinantna proza snažno nabijena emocijama u kojoj se dojmljivo ukrštaju životne putanje više pojedinaca tvoreći tako priču izrazite napetosti i literarne snage.

“Predivan roman inspiriran stvarnim događajima i misterijima ljubavi i identiteta. U ovom preciznom mozaiku jednog vremena, autorica propituje i istražuje ‘različite vrste žena’”.Agencia Télam

“Prelijepa priča koja nameće brojna pitanja zbog toga što za protagoniste ima stvarne osobe. Iznimno zanimljiva i sjajno napisana. Čita se s velikim užitkom.”
Los siete locos

“Blagi, elegantni stil Marie Fasce nudi uvid u ispitivanje ljudske prirode.”
Josyane Savigneay, Le Monde

“Nježno, a istodobno britko portretiranje kontradikcija svijeta u kojemu je ženama – ali i muškarcima – svakim danom sve teže.”
Inrockuptibles

Pošalji upit za knjigu:
Žena iz Isle Negre

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Žena iz Isle Negre

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žudnja za životom
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Konstantinović: hronika
 
 
26,41 €198,99 kn
22,43 €169,00 kn
popust
 
15 %
Frida Kahlo: Život u slikama
 
 
 
18,45 €139,01 kn