Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zimnik - Treća priča sa svijeta diska

Autor:Terry Pratchett
Izdavač:Školska knjiga
  • Zagreb
  
Preveo:Marko Maras
ISBN:9789533421261
Format:15x23 cm
Uvez:tvrdi s ovitkom
Broj stranica:    268
Godina izdanja:    2018
 
 
Cijena: 15,79 €118,97 kn
  
 
 
 
Zimnik
 
Zimnik

Nastavak romana Tiffany protiv vilinske kraljice i Šešir pun neba iz serije priča sa Svijeta Diska.

NISAM PRAZNOVJERNA.
JA SAM VJEŠTICA.
VJEŠTICE NISU PRAZNOVJERNE.
PRAZNOVJERJE JE ONO ŠTO DRUGI MISLE O NAMA.

Zima mora umrijeti, a ljeto mora propasti u zemlju; sve je to dio Priče u koju je uplesala Tiffany Cuka. Na zadnji dan jeseni, Tiffany usred šume gleda mračni morris, drevni ples bogova koji najavljuje zimu. U času nesmotrenog uzbuđenja, njezine neobuzdane noge uvuku je u glazbu, i ona naleti na Zimnika. Očarani Zimnik udvara joj se na svoj način – sve pahuljice imaju njezin lik, a morem plove divovski ledenjaci s njezinim licem.
S druge strane, Tiffany dobiva neke osobine božice ljeta – sve raste na dodir njezinih bosih nogu. Zimnikova pažnja bila bi laskava da nema užasne zime koja ugrožava pastire na Kršu.
Budući da je situacija vrlo opasna i da je smrt neminovna, Nac Mac Feeglei (i živahan sir po imenu Horacije) u prvim su redovima, braneći svoju vel''''ku malu babuskaru uz pomoć Anagrame, bakice Vedrivosak, gospođice Krpelj i drugih omiljenih likova iz prošlih pustolovina.

O knjizi:

"Grom i pak''''o! Pratchett nam nudi još jednu urnebesno duhovitu pustolovinu iza koje se kriju duboke misli o naravi pripovijedanja i identiteta: naše priče određuju kako shvaćamo sebe i svijet u kojem živimo. Tu će pouku razumjeti vaše domisli, dok će se vaše obične misli radovati povratku Tiffany, Feeglea i »junaka« Rolanda, a primisli će vam uživati u zgodnim detaljima odnosa između vještica i njihovih mušterija.
Kao što kaže Billy Čeljuskar: »Metafora je k''''o neka laž koja pomaže ljudima razumjet'''' šta je istina.« A ova je napisana jako dobro, šta jes'''', jes''''!"
- Kirkus Review

"Pratchettov jedinstveni spoj komedije i pronicljivih uvida dosegnuo je živahni vrhunac. Pun je bogatog humora, mudrosti i pustolovina."
- Horn Book

"Pregršt duhovitosti, mašte i domišljato prikazanih likova."
- Independent on Sunday

"Pratchettove dosjetke, komični govor Feeglea, kao i satira tinejdžera i pučke lakovjernosti, opet su vrlo zabavni."
- The Sunday Times

"Ako još niste čitali Pratchetta, počastite se i kupite ovu knjigu."
- In Dublin

"Očaravajuće u svakom smislu. Divno napisano i često vrlo duhovito, ovo je iznimno postignuće."
- Books for Keeps

"Sigurno će biti jednako omiljena kod djece i odraslih kao i sve druge njegove knjige."
- Croydon Advertiser

Bilješka o autoru
Terry Pratchett (1948. – 2015.) jedan je od najvažnijih suvremenih pisaca engleskoga govornog područja. Njegovi su romani doživjeli mnogobrojne filmske i scenske obrade. Dobitnik je niza nagrada uključujući i medalju Carnegie, a za svoj je doprinos književnosti odlikovan viteškom titulom Reda Britanskog Carstva (OBE).
S petnaest godina prodao je prvu priču i od zarađena honorara kupio stari pisaći stroj. Prvu knjigu, humorističan fantasy roman The Carpet People, objavio je 1971. u izdavačkoj kući Colin Smythe. Godinama je radio kao novinar, a u slobodno je vrijeme pisao i objavljivao romane uključujući i prvi roman iz serije o Svijetu Diska, The Color of Magic (1983.). Godine 1987. potpuno se posvetio pisanju i napisao 50 romana o Svijetu Diska od kojih su četiri namijenjena djeci. Prvi roman za djecu, The Amazing Maurice and His Educated Rodents, osvojio je nagradu Carnegie Medal. Roman izvan serije priča o Svijetu Diska, Good Omens, koji je napisao zajedno s Neilom Gaimanom 1990., dugogodišnji je bestseler. Jedan od njegovih posljednjih romana, Nation, objavljen 2008., postao je bestseler New York Timesa i London Timesa. Njegovi su romani dosad prodani u više od 70 milijuna primjeraka i prevedeni na 36 jezika.

Pošalji upit za knjigu:
Zimnik

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zimnik

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Alkemičar
 
 
 
13,14 €99,00 kn