Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Život bez brodova

Autor:Vinko Horvat
Izdavač:"Otokar Keršovani"
  • Rijeka
Autor:Vinko Horvat
Izdavač:Otokar Keršovani
  • Rijeka
  
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    231
Godina izdanja:    2007
 
 
Cijena: 17,12 €128,99 kn
  
 
 
 
Život bez brodova
 
Život bez brodova

TREĆA KNJIGA KAP. VINKA HORVATA NJEGOV JE PRVI „ISKORAK“ NA KOPNO, NEKI DOGAĐAJI OPISANI U „ŽIVOTU BEZ BRODOVA“ POVEZANI SU S KRIŽEVCIMA.

U POZADINI PRIČE KOJA OTKRIVA ISTINU O POPASTI NAŠEG NAJVEĆEG BRODARA, ZNAČAJNE SU POLITIČKE I VRLO SNAŽNE EKOLOŠKE PORUKE.

"Krajem 1980. godine na Tihom oceanu nestao je Jugolinijin brod Dunav, zajedno s 32 člana posade. Osim što je to bila najveća pomorska nesreća naše trgovačke mornarice u novije doba, nestanak Dunava posebnu pažnju izaziva zbog toga što s broda nije zatražena pomoć, a nitko od članova posade nije preživio potonuće, iako su na tom brodu plovili neki od najiskusnijih naših pomoraca. Na brodu Dunav plovio sam više od osam mjeseci u svojstvu trećeg časnika palube i splet okolnosti spriječio me da ne krenem na to posljednje putovanje. Da se na neki način odužim prijateljima i poznanicima s kojima sam u jednom neponovljivom i gotovo čudesnom razdoblju krstario Atlantskim oceanom o njima sam napisao knjigu, isto tako neponovljivu i dragocjenu kao što je i bilo to razdoblje. Ta knjiga u potpunosti zaslužuje svoj naslov: Raj i pakao na oceanu; a poslužila je i kao izvor za snimanje posljednje Latinice u 2009. godini.

Moja druga knjiga pod naslovom Pomorci, posvećena je životu na trgovačkim brodovima u vrijeme kad je Jugolinija bila jedna od vodećih pomorskih kompanija na Mediteranu; prepoznatljiva i prisutna u cijelom svijetu. Opisao sam svoje plovidbe, da bi preko njih približio čitatelju jedno slavno razdoblje u kojemu su naši pomorci bili gospodari mora.

U svojoj trećoj knjizi Život bez brodova, koja se po temi i načinu pisanja znatno razlikuje od prethodne dvije knjige, iako s njima čini jednu cjelinu, opisujem kako je likvidirana Jugolinija – od 1992. Croatia Line. Iako je na našim brodovima dopremljena većina oružja za vrijeme domovinskog rata, s čime smo si ugrozili poslovanje i zbog čega smo se nadali pomoći od države, na tisuće nas je ostalo bez posla, dionica i zdravlja. Ali Život bez brodova nije žalopojka, već suprotno: iza snažne osobne priče krije se poruka – nismo uzalud plovili i nema predaje!

autor

Pošalji upit za knjigu:
Život bez brodova

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Život bez brodova

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!