Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Aurora

Autor:Miriam Delly
Izdavač:Nakladni zavod Matice hrvatske
  • Zagreb
  
Format:21
Uvez:meki
Broj stranica:    171
Godina izdanja:    1971
 
 
Cijena: 7,83 €59,00 kn
  
 
 
 
Aurora
 
Aurora

"U sobu je ušla sobarica i odložila poštu na okrugli stolić kraj dubokog naslonjača. Gospona Thury pružila je malu punašnu ruku prema stoliću i uzela omotnicu od najfinijeg papira. Rastrgala je pečat s grbom obitelji Briisfeld, otvorila pismo i stala čitati:
"Ambleuse, 7. siječnja 1860.
Draga sestro,
Razmijenivši pisma moj bratić Somers i ja smo odlučili da se svadba Aurore i Carlomana održi za tri mjeseca, to jest potkraj travnja. Budite tako ljubazni i pobrinite se za opremu moje kćeri. Neka odgovara njezinu društvenom položaju. No, treba misliti na to da je život u Montaubertu jednostavan i patrijarhalan, tako mi je pisao Gerard de Somers. Ja imam puno povjerenje u vaš ukus i vaš osjećaj za mjeru.
Nadam se da će vam zdravlje dopustiti da pratite Aurora u Ambleuse i zamijenite joj majku. Bit će dovoljno rano stigne li dva dana prije vjenčanja. Obavit ćemo ga u najužem krugu. Moj tužni dom ne podnosi ništa što bi bilo nalik na svečanost. Gerard de Somers zbog svoje bolesti neće moći doći, pa će tako Carlomana pratiti samo njegov mlađi brat. Zahvaljujem vam na svemu što ste učinili za Aurora".

Pošalji upit za knjigu:
Aurora

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Aurora

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žuti neveni
 
 
 
5,31 €40,01 kn
Žudnje i sjećanja
 
 
 
7,83 €59,00 kn
Zmijska kuća
 
 
 
3,98 €29,99 kn
Život je drugdje
 
 
15,79 €118,97 kn
11,95 €90,04 kn
popust
 
24 %
Zapisci pod uzglavljem
 
 
 
6,64 €50,03 kn