Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Braća Karamazovi 1 - Roman u četiri dijela s epilogom

Autor:Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Izdavač:Globus Media
  • Zagreb
  
Preveo:Zlatko Crnković
Format:21
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    831
Godina izdanja:    2004
 
 
Cijena: 59,00 kn
  
 
 
 
Braća Karamazovi 1
 
Braća Karamazovi 1

Braća Karamazovi posljednja je knjiga ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Dostojevski je proveo skoro dvije godine pišući knjigu Braća Karamazovi. Prvi put je izdana u serijalnoj formi u časopisu Ruski Vjesnik, i završena je u studenom 1880. godine.

To je filozofski dramski roman koji raspravlja o raznim temama, Bogu, slobodnoj volji, moralu, ljudskoj nesavršenosti i iskupljenju. Po romanu je snimljeno nekoliko televizijskih i filmskih adaptacija, a jedna od najpoznatijih su istoimeni film Richarda Brooksa iz 1958. Observer je “Karamazove” 2003. stavio na 29. mjesto liste najboljih romana svih vremena. Svojedobno je Marilyn Monroe izrazila želju za igranjem Grušenjke, jedne od likova iz romana.

Dvojica staraca u priči, Fjodor Karamazov i Zosima, sučeljuju se kao negativni i pozitivni mimetički model za mlađi naraštaj, a pisac kritizira i pomodne, zapadnjačke ideje koje po njemu kvare rusku kulturu. Zamišljen je i drugi dio knjige, “Život velikog grješnika”, ali je Dostojevski preminuo prije nego je mogao ostvariti taj naum.

Pošalji upit za knjigu:
Braća Karamazovi 1

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Braća Karamazovi 1

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Žudnja za životom
 
 
 
79,00 kn
Žudnja za ljubavlju. Rodoljublje
 
 
 
79,00 kn
Zločin i kazna
 
 
 
99,00 kn
Životinjska farma
 
 
 
79,00 kn
Život je drugdje
 
 
119,00 kn
90,00 kn
popust
 
24 %