Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zločin i kazna

Autor:Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Izdavač:Globus Media
  • Zagreb
  
Preveo:Zlatko Crnković
Format:22
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    507
Godina izdanja:    2004
 
 
Cijena: 13,14 €99,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zločin i kazna
 
Zločin i kazna

Koristeći kriminalističku priču Dostojevski je sastavio roman kojim je predočio svu složenost u odnosu pojedinca prema postojećim zakonima. Brze društvene mijene u cijeloj Europi 19. stoljeća, a posebice u Rusiji, dovode do velikih socijalnih nepravda. Pojedinac se tako našao u procjepu između zakona, kojim se zaštićuje, i nepravda, te potrebe da se sačuvaju ljudske vrijednosti. Dostojevski je upravo tome posvetio svoje velike priče.
s ruskoga preveo Zlatko Crnković

Psihološki roman s elementima kriminalističkog romana.  Zločin i kazna je nezaobilazan književni standard, a slijedom te usporedbe nek nam bude dopušteno okarakterizirati autora romana – između ostalog i nevoljnog studenta, promašenog zavjerenika, sibirskog kažnjenika, pravoslavnog mistika, neuspješnog kockara...  ! A kako li je tek pisao...

Jeste li se ikada pitali što se događa u glavi ubojica i zašto su počinili neki zločin? Jedan od najvećih književnika svih vremena, Fjodor Mihajlovič Dostojevski, upravo se ovom mišlju poigrao u svome kultnom romanu “Zločin i kazna”, preteči modernog romana ideja s elementima društvenog i psihološkog romana objavljenog 1866.

Pošalji upit za knjigu:
Zločin i kazna

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zločin i kazna

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Šoljanov Shakespeare
 
 
39,15 €294,98 kn
33,84 €254,97 kn
popust
 
14 %
Rat i mir 1,2
 
L. N. Tolstoj
 
 
11,81 €88,98 kn
Julije Cezar
 
 
 
11,81 €88,98 kn