Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Čovjek bez lica - Nevjerojatni uspon Vladimira Putina

Autor:Masha Gessen
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
Preveo:Bisera Fabrio
ISBN:9789533194110
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    272
Godina izdanja:    2012
Napomena:    rabljeno
 
 
Cijena: 24,00 €180,83 kn
  
 
 
 
Čovjek bez lica
 
Čovjek bez lica

Godine 1999. viadajuća "obitelj", koja je okruživala bolesnog i sve nepopularnijeg Borisa Jeljcina, za predsjedničkog kandidata izabrala je Vladimira Putina, čovjeka s vrlo malo državnog i upravljačkog iskustva. On se činio savršenom osobom u očima oligarha koji su željeli stvoriti novog predsjednika po svojim mjerilima.

Odjednom je dječak, isti onaj koji se za svoje mjesto pod suncem izborio stasajući na opasnim poslijeratnim lenjingradskim dvorištima i sanjao o tome da vlada svijetom, postao javna ličnost i njegova je popularnost počela rasti. Rusija i njime zaluđeni Zapad bili su odlučni u tome da u Putinu vide naprednog vođu iz svojih snova, čak i onda kada je taj vođa nemilosrdno razoružavao ruske medije, oteo kontrolu i bogatstvo sve brojnijoj poslovnoj klasi u zemlji te desetkovao krhke mehanizme demokracije.

U sljedećih nekoliko godina uklonio je gotovo sve što se našlo na putu njegovoj neobuzdanoj kontroli. Ušutkan je svaki glas koji mu se suprotstavio. Politički suparnici i kritičari završavali su ili u progonstvu ili na groblju.


Masha Gessen je rusko-američka novinarka te autorica i urednica magazina Snob, koji izlazi na ruskom jeziku. Pisala je, medu ostalim, za časopise Granta, Slate i New Statesman. Autorica je nekoliko knjiga, a nedavno je objavila i naslove Perfect Rigor i Blood Matters. Živi u Moskvi.

Kao novinarka koja je živjela u Moskvi, Masha Gessen iz prve je ruke proživljavala povijest za knjigu "Čovjek bez lica", prikupljala informacije i izvore koje ni jedan drugi pisac nije uspio dobiti. Njezina užasavajuća i potresna knjiga je priča o tome kako je ovaj "bezlični" čovjek uspio usmjeriti svoj put prema apsolutnoj - i apsolutno korumpiranoj - vlasti.

Pošalji upit za knjigu:
Čovjek bez lica

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Čovjek bez lica

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Dnevnik Milana Grlovića, sv.2
 
 
19,91 €150,01 kn
13,90 €104,73 kn
popust
 
30 %
Dnevnik Milana Grlovića, sv. 3
 
 
19,91 €150,01 kn
13,90 €104,73 kn
popust
 
30 %
Cris: Časopis Povijesnog društva Križevci (komplet)
 
 
139,36 €1050,01 kn
52,96 €399,03 kn
popust
 
62 %