Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Čudna smrt Europe - Imigracija, identitet, Islam

Autor:Douglas Murray
Izdavač:Egmont
  • Zagreb
  
Format:21
Uvez:meki
Broj stranica:    352
Godina izdanja:    2018
 

 
Cijena:  129,00 kn
Popust:  10,00 kn (8%)
  
Vaša cijena:  119,00 kn
 
 
 
Čudna smrt Europe
 
Čudna smrt Europe

Politička knjiga godine!

Čudna smrt Europe osoban je prikaz kontinenta i kulture uhvaćene u činu samoubojstva. Kombinacija sve nižeg nataliteta, masovne imigracije te sve većeg nepovjerenja u sebe i mržnje prema samome sebi dovela je do toga da se Europljani nisu u stanju zauzeti za sebe i ne mogu se oduprijeti sveobuhvatnoj promjeni vlastita društva. Ova knjiga nije samo analiza demografskih i političkih zbivanja nego i osobno svjedočanstvo o kontinentu u stanju autodestruktivnosti. Obuhvaća izvještaje iz cijeloga kontinenta, od mjesta na kojima se migranti iskrcaju do mjesta na kojima naposljetku završe, od ljudi koji im požele dobrodošlicu do onih koji ih ne mogu prihvatiti.
Ispričana na temelju iskustva iz prve ruke i poduprta impresivnim istraživanjima i dokazima, knjiga se bavi razočaravajućim neuspjehom multikulturalizma, naglim zaokretom Angele Merkel glede migracije, nedovoljnom repatrijacijom i fksacijom Zapada na osjećaj krivnje. Murray je putovao u Berlin, Pariz, Skandinaviju, Lampedusu i u Grčku kako bi otkrio slabost u samome srcu europske kulture i čuo priče onih koji su u Europu stigli iz dalekih zemalja. Autor u svakom poglavlju također korakne unatrag i pogleda širu sliku koja će objasniti samoubilački nagon starog kontinenta te odgovoriti na pitanje zašto bi itko, a pogotovo cijela jedna civilizacija, učinila to samoj sebi?

Knjiga završava dvjema vizijama Europe – optimističnom i pesimističnom – koje dočaravaju sliku kontinenta u krizi i nude izbor mogućih sljedećih koraka.

"Molim vas pročitajte Čudnu smrt Europe Douglasa Murrayja."
- Morrissey

"Katkad se objavi neki rad koji se probije kroz maglu zbunjenosti, ošamućenosti i neiskrenosti javne debate i osvijetli jednu ključnu činjenicu o svijetu. Upravo takva je odlična i uznemirujuća knjiga Douglasa Murrayja Čudna smrt Europe.
- Melanie Phillips, The Times

"Odličan pregled načina na koji su elite zapadne Europe posljednjih tri ili više desetljeća zatvarale oči pred neuspjesima integracije i usponom islamizma… Vrlo uvjerljiva knjiga."
- The Times

"Ovo je vitalno važna knjiga sa čijim bi sadržajem trebali biti upoznati svi koji mogu utjecati na razvoj događaja u ovome kritičnom trenutku u povijesti Europe."
- Sir Roger Scruton


O autoru
Douglas Murray redoviti je kolumnist Spectatora i Standpointa koji često piše i za mnoge druge tiskovine, primjerice za Sunday Times i Wall Street Journal. Vrlo uspješan govornik, Douglas je vodio rasprave u različitim važnim ustanovama, uključujući britanski i europski Parlament te američku Bijelu kuću. (sa korica knjige)

Pošalji upit za knjigu:
Čudna smrt Europe

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Čudna smrt Europe

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Razumjeti stoljeće
 
Dan Diner
 
169,00 kn
160,00 kn
popust
 
5 %
Rat Hrvata i Muslimana u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994.
 
 
 
149,00 kn
Putinska Rusija
 
 
140,00 kn
110,00 kn
popust
 
21 %
Prezreni na svijetu
 
 
 
50,00 kn
Pomaci
 
 
 
99,00 kn