Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Čudnovate zgode šegrta Hlapića - Građa lagana za čitanje

Autor:Ivana Brlić-Mažuranić
Izdavač:Zaklada čujem, vjerujem, vidim
  • Zagreb
  
ISBN:9789538040115
Format:24
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    204
Godina izdanja:    2016
Napomena:    knjiga sa CD-om (zvučna knjiga u MP3 i daisy formatu i e knjiga
 
 
Cijena: 200,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Čudnovate zgode šegrta Hlapića
 
Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Građa lagana za čitanje termin je koji obuhvaća jezičnu i grafičku prilagodbu knjiga koja je namijenjena osobama koji imaju poremećaj koji izaziva poteškoće u čitanju i razumijevanju teksta (osobe s disleksijom i ostalim poteškoćama čitanja, osobe s intelektualnim poteškoćama, osobe s neuropsihijatrijskim poremećajima, prelingvalno gluhe osobe, gluhoslijepe osobe, osobe s afazijom, demencijom i dr.). U proces prilagodbe standardnog teksta su uključeni logoped, profesor hrvatskog jezika, lektor, ilustrator i urednik izdanja. Prilagodba se temelji na Smjernicama za prilagodbu građe lagane za čitanje koju je izdao Međunarodni  savez knjižničarskih društava i ustanova (IFLA-ina sekcija za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama.

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim pokrenula je projekt prilagodbe obaveznih lektirnih naslova za učenike osnovne škole s disleksijom, slijepe i druge učenike koje ne mogu koristiti standardni tisak. Do sada smo prilagodili 6 obaveznih lektirnih naslova. Knjige su prilagođene u zvučnom MP3 i DAISY formatu te u elektroničkom obliku kao e-knjige. U dodatku je i program AMIS koji služi za čitanje DAISY knjiga te recenzija djela.

Jezičnu i grafičku prilagodbu svih knjiga priredila je prof. logoped Željka Butorac, stručni suradnik logoped u OŠ Marina Držića, recenziju prof. dr. sc. Draženka Blaži, redovna profesorica na Odsjeku za logopediju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i Dunja Marija Gabriel, savjetnica za narodne knjižnice u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a ilustracije koje su dio e-izdanja Danijel Deverić. Urednica e-izdanja je Iva Ivanković. Zvučni zapis snimljen je u studiju Zaklade Čujem, vjerujem, vidim, a glavni urednik izdanja je Mirko Hrkač, upravitelj Zaklade.

Pošalji upit za knjigu:
Čudnovate zgode šegrta Hlapića

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Čudnovate zgode šegrta Hlapića

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zmije, mačkobus i osmeronogi konj
 
 
 
89,00 kn
Zmajev zagrljaj
 
Nada Mihljević
 
88,00 kn
70,00 kn
popust
 
20 %
Zlatokosa; Hercules; Čarobnjak iz Oza 2; Gospodar džungle (crtani film
 
 
 
120,00 kn
Zlatni danci: istinita priča
 
 
 
119,00 kn
Zlatica: knjiga o životinjama
 
 
 
69,00 kn