S ovitka:
Nema nadarenijeg, jednostavnijeg ili uzbudljivijeg mladog kuhara u Velikoj Britaniji od Jamieja Olivera. Pun strasti kad je hrana u pitanju, Jamie je počeo kuhati još kao osmogodišnjak. Istovremeno karizmatičan i svakom blizak, već je radio s nekima od najvećih imena britanskog kuhanja.
U Golom Kuharu Jamie primjenjuje svoj princip ogoli recept do kosti prije upotrebe na sva jela: od salate do pečenja, do deserta do tjestenine. On je stvorio nepogrešiv izbor jednostavnih, bogatih i slasnih recepata u kojima spaja jake okuse i svježe sastojke.
Istovremeno izbjegava kuharski žargon i sve dugotrajne ili komplicirane postupke koji nisu baš neophodni. Ova će se knjiga svidjeti svima: od ljubitelja dobre, jednostavne i moderne hrane, do onih koji žele pripremati kulinarske fantazije, a nemaju želje kuhati cijelu noć.
Goli Kuhar daje ljudima sigurnost i uči ih kako u kuhanju uživati, a jela koja Jamie pravi mogu pripremiti svi, sami kod kuće – čak i oni koji se kuhinje boje – i to tako da budu jednako slasna kao što izgledaju na slici.