Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Hiramov ključ - Faraoni, slobodni zidari i otkriće tajni Isusovih svitaka

Autor:Christopher Knight
Izdavač:Stari grad
  • Zagreb
  
Preveo:Vlasta Mihavec
ISBN:9789536716067
Format:17x24 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    432
Godina izdanja:    2000
Drugi autori/prevoditelji:    Robert Lomas ,Vlasta Mihavec
Napomena:    Knjiga je u odličnom stanju
 
 
Cijena: 18,45 €139,01 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Hiramov ključ
 
Hiramov ključ

Analizirajući i uspoređujući stare egipatske zapise, Stari i Novi zavjet, rane kršćanske i rabinske tekstove, svitke s Mrtvoga mora i obrede masonerije, autori pokušavaju rekonstruirati izgubljenu priču o Isusu i njegovu bratu Jakovu te opisati njihova nastojanja ka uspostavljanju "Kraljevstva nebeskog" na zemlji, koristeći se masonskim stiliziranim obredima. U svjetlu toga središnjim likom se ukazuje Hiram Abif, graditelj u hramu kralja Salomona kojeg su ubila trojica njegovih vlastitih ljudi. Stilizirana smrt i uskrsnuće kandidata (čin kojim on postaje Meštar Mason) upućuje u svojoj simbolici upravo na Hiramovu smrt. Autori na kraju smjelo zaključuju da je ustrojavanje kršćanske Crkve bila politička domišljatost, a ne nasljedovanje osobe Isusa Krista...

Christopher Knight i Robert Lomas, obojica masoni krenuli su u potragu za podrijetlom masonerije. Nisu ni slutili da će se zateći usred razotkrivanja istinite priče o Isusu Kristu i izvornoj Jeruzalemskoj crkvi. Počela se nazirati radikalno nova slika Isusa i njegove ultra-židovske sekte. Autori su dospjeli do kontroverznog zaključka da je sekta izvodila iste ključne obrede kao sredstvo inicijacije u svoju zajednicu, kakve i danas obavljaju – suvremeni slobodni zidari.

Strogo analizirajući i uspoređujući stare egipatske zapise, Stari i Novi zavjet, rane kršćanske i rabinske tekstove, Svitke s Mrtvoga mora i obrede masonerije, autori su uspjeli rekonstruirati izgubljenu priču o Isusu i njegovu bratu Jakovu, te opisati njihova nastojanja ka uspostavljanju “kraljevstva nebeskog” na zemlji, koristeći se masonskim stiliziranim obredima. Pokazalo se da je ustrojavanje kršćanske Crkve bila politička domišljatost koja ima malo veze s čovjekom, kojega nazivamo “Kristom”.

Pošalji upit za knjigu:
Hiramov ključ

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Hiramov ključ

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Senjski zbornik 30/2003
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Rex Deus
 
 
 
23,89 €180,00 kn
Otisci bogova
 
 
 
17,12 €128,99 kn
Općina Sveti Petar Orehovec: povijesno - geografska monografija
 
 
 
19,00 €143,16 kn
Loytre za ray nebefzki
 
 
 
9,16 €69,02 kn