Knjiga sadrži oko 400 recepata hrvatskih tradicionalnih i uobičajenih i manje poznatih jela od predjela do slastica. Svako jelo ima izračunatu kalorijsku vrijednost. Svi su načini pripreme slikovito objašnjeni s fotografijama u boji. Namirnice koje se koriste su domaće i lako dostupne. Sigurno ćete uživati u ovoj knjizi i u jelu koje po ovim receptima napravite. Knjiga može biti i prekrasan poklon u svim prilikama.
Rođen sam na Jadranu, školovao se u Splitu pa potom 15 godina plovio po cijelom svijetu. Imam radnog iskustva po europskim kuhinjama, a doškolovao sam se u Italiji, Kini i Njemačkoj, gdje sam diplomirao kao stručni učitelj za stručne učitelje (multiplikator). Želim te potaknuti da po volji dodaš omiljeni začin, ali izbjegavaj u sva jela dodavati svašta jer to onda ne sliči na ništa. I na kraju, dragi čitatelju, želim ti dobar tek!