Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Hrvatska srednjovjekovna arheološka baština - Srednjovjekovni nakit, grobna arhitektura i pogrebni običaji u Hrvatskoj od Save do Jadrana

Autor:Vladimir Sokol
Izdavač:Meridijani
  • Zagreb
  
Format:32
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    375
Godina izdanja:    2019
 

 
Cijena:  33,18 €249,99 kn
Popust:  6,77 € 51,01 kn (20%)
  
Vaša cijena:  26,41 €198,99 kn
 
 
 
Hrvatska srednjovjekovna arheološka baština
 
Hrvatska srednjovjekovna arheološka baština

Riječ je o drugom, proširenom i izmijenjenom izdanju jedne od temeljnih knjiga hrvatske arheologije. Prikazano je razdoblje ranog srednjeg vijeka, odnosno razdoblje doseljavanja Hrvata, što knjizi daje osobito značenje.
Temeljitim istraživanjim, a kao i razradom europskih konteksta, poznati hrvatski arheolog dr. sc. Vladimir Sokol dolazi do zaključaka koji čine novinu i temelj boljem razumijevanju povijesti hrvatskih prostora od 5. do 10. stoljeća. Najprije donosi povijest istraživanja naše materijalne kulture (s posebnim osvrtom na naušnice), potom pregled nekropola i materijalne kulture na hrvatskim područjima, stratigrafiju istraživanja i tipove grobnih komora. U poglavlju o interpretaciji rezultata, pogleda i razmatranja donosi važne komparacije i zaključke za ranosrednjovjekovnu povijest ovog dijela Europe.
Drugi dio knjige donosi sistematizaciju osnovnih oblika naušnica s posebnim osvrtom na područje rasprostiranja. Te starohrvatske naušnice predstavljaju temelj za kronologiju i prostorno-vremenski raspored tipova.
Knjiga je opremljena brojnim fotografijama, kartama i arheološkim tabelama.

Pošalji upit za knjigu:
Hrvatska srednjovjekovna arheološka baština

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Hrvatska srednjovjekovna arheološka baština

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!