Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Obmana o svicima s mrtvog mora - istina o religijskom skandalu stoljeća

 
Izdavač:Stari grad
  • Zagreb
  
Preveo:Julijana Štrok
ISBN:9789536716050
Format:17x24 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    280
Godina izdanja:    2000
Drugi autori/prevoditelji:    Richard Leigh ,Julijana Štrok
 
 
Cijena: 109,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Obmana o svicima s mrtvog mora
 
Obmana o svicima s mrtvog mora

Povijesnom analizom i potankim istraživanjem KUMRANSKIH SVITAKA, autori su uspjeli razotkriti pravi razlog ogorčene borbe među znanstvenicima, jer ti dokumenti sadrže posve novu priču o izvorima kršćanstva, kao i alternativnu i vrlo značajnu verziju Novoga zavjeta.

„Svici sa Mrtvog mora“ ili „Kumranski spisi“ sastoje se od oko 900 dokumenata, otkrivenih između 1947. i 1956. u 11 špilja u okolici Kumrana u blizini drevnog naselja Khirbet Qumran, na sjeverozapadnoj obali Mrtvoga mora. Svici su bili od papirusa i kože (uglavnom) umotani u lanenu tkaninu i zatim smješteni u glinene ćupove. Pretpostavlja se da su nastali u periodu od 163. prije Krista do 233. godine poslije Krista. Ovi tekstovi su uglavnom pisani na hebrejskom jeziku, a manji broj je na aramejskom.

Od otkrića 1947. i 1956. godine u špiljama smještenim četrdesetak kilometara istočno od Jeruzalema, svici s Mrtvoga mora predmet su mnogobrojnih znanstvenih nesuglasica. Michael Biagent i Richard Leigh, autori knjige "Sveta krv, sveti gral" pokušavaju razotkriti pravi razlog sukoba među znanstvenicima u svezi objavljenog i neobjavljenog rukopisnog materijala. Zaključuju da je razlog ovom "akademskom skandalu 20. stoljeća" činjenica da otkriveni dokumenti sadrže novu priču o izvorima kršćanstva te alternativnu verziju velikog dijela Novog zavjeta.

Pošalji upit za knjigu:
Obmana o svicima s mrtvog mora

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Obmana o svicima s mrtvog mora

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Znak i pečat
 
 
 
169,00 kn
Cris: Časopis Povijesnog društva Križevci (komplet)
 
 
1.050,00 kn
399,00 kn
popust
 
62 %