Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Skrivena stvarnost - Paralelni svemiri i temeljni kozmološki zakoni

Autor:Brian Greene
Izdavač:Jesenski i Turk
  • Zagreb
  
Format:24
Uvez:meki
Broj stranica:    485
Godina izdanja:    2013
Ilustracije:    ilustrirano
 

 
Cijena:  199,00 kn
Popust:  29,00 kn (15%)
  
Vaša cijena:  170,00 kn
 
 
 
Skrivena stvarnost
 
Skrivena stvarnost

Skrivena stvarnost treće je veliko popularno-znanstveno djelo Briana Greenea. Kao i Elegantni svemir te Tkivo svemira, odlikuje se sjajnim pripovjedačkim stilom, prepunim analogija, opisa i metafora od kojih čitatelju zastaje dah, kao da se domogao napetog romana. Temeljna tema knjige je pretpostavka o postojanju višestruke realnosti, koja se u zadnjih desetak godina nametnula kao posljedica istraživanja temeljnih zakonitosti svemira. Moguće je postojanje višestrukoga svemira – multiverzuma – u kojem se događaji zbivaju u paralelnim svjetovima gdje svaka jedinka iz univerzuma koji poznajemo može imati svoje dvojnike. Pokazalo se, međutim, da takvo postojanje višestrukih svjetova ne proizlazi samo iz najnovijih kozmoloških istraživanja (koja obuhvaćaju, primjerice, širenje svemira ili teoriju struna), već se pojavljuje i kao dodatna mogućnost u dobro poznatim teorijama kao što su kvantna fizika, teorija relativnosti, standardni model u teoriji čestica te u pristupu računalnim simulacijama. Postoje dakle paralelni svjetovi o kojima možemo samo nagađati uz pomoć složene matematike, a Greene se smiono pita kako je moguće osigurati napredak fundamentalne znanosti ako postoji stvarnost skrivena našim mogućnostima opažanja.

dr. Vjera Lopac, iz recenzije

… jedan od najboljih suvremenih popularizatora znanosti iz područja kozmologije i fizike elementarnih čestica otvara niz pitanja koja se tiču granica naše spoznaje, od toga što je svijet i koje su granice našeg razumijevanja tog svijeta, do toga da li se fizika može nositi s tim pitanjima.

dr. Franjo Sokolić,iz recenzije

Brian Greene je novi Stephen Hawking, samo bolji.

The Times

Brian Greene je diplomirao na Harvardu, doktorirao na Oxfordu, a danas je profesor matematike i fizike na Sveučilištu Columbia. Jedan je od vodećih svjetskih teorijskih fizičara i zaslužan je za mnoga prijelomna otkrića s područja fizike superstruna.

Pošalji upit za knjigu:
Skrivena stvarnost

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Skrivena stvarnost

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zbirka zadataka iz fizike 1-4
 
 
 
69,00 kn
Zbirka zadataka i riješenih primjera iz osnova elektrotehnike
 
 
 
40,00 kn
Zbirka zadataka 7
 
Mira i Vinko Bajrović
 
 
55,00 kn
Zbirka zadataka
 
Mira i Vinko Bajrović
 
 
55,00 kn
Zadaci i riješeni primjeri iz matematičke analize
 
 
 
149,00 kn