TRADICIONALNA KUHARICA je velika knjiga kuharstva i zbirka (najviše talijanskih) recepata: od predjela i juha, jela od povrća, tjestenina, riže, palente, jaja i sireva pizza i ukusnih tijesta, riba i školjaka, jela od mesa i deserta. Priprema svakog jela detaljno je objašnjena, korak po korak s fotografijama i svi recepti su isprobani u praksi. Uključena su sva poznata i omiljena jela: minestrone, špageti alla carbonara, nadjeveni kaneloni, rižot, saltimbocca i tiramisu, kao i manje poznati specijaliteti. Izvorni talijanski recepti, jasno su opisani za primjenu u svakoj kuhinji, na više od 900 fotografija.
Mnoge talijanske pokrajine poznate su po bogatoj kulinarskoj tradiciji i zbog toga je talijanska kuhinja jedna od najpopularnijih u cijelom svijetu - od raznobojnih venecijanskih jela od povrća, preko blagotvornih toskanskih jela iz srca Italije, do sicilijanskih ribljih i morskih jela. Svaka pokrajina ima svoje posebnosti koje se temelje na svježim lokalnim sastojcima od kojih se stvaraju hranjiva i mirisna jela. Izvrsni sirevi, začinsko bilje, domaće kobasice i sušeno meso, kao i širok izbor kombinacija sa svježim povrćem, čine nacionalnu talijansku ktlhinju bogatom raznolikostima i osobinama.
Devet stotina korak-po-korak fotografija jasno ilustrira svaki recept i osigurava uspješan ishod - pa čak i ako pokušate po prvi put ručno izraditi tjesteninu. Raskošne fotografije svakog zgotovljenog jela zasigurno će Vas potaknuti da usavršite poznato jelo i da okušate nešto novo bez obzira na vaše kulinarsko iskustvo. Isto tako su jasno pojašnjene i kulinarske tehnike i označeno potrebno vrijeme te naznačene moderne mogućnosti koje ubrzavaju kuhanje. Bilo da planirate brzi snack ili pomno pripremljen ručak, Tradicionalna kuharica će Vas ponukati da u svom domu oživite autentični miris Italije.