Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Ušće Mure - Hrvatska Amazona

 
Autor:Goran Šafarek
Izdavač:Izdavačka kuća Veda
  • Križevci
  
Format:21 x 28,5 cm
Uvez:Tvrdi
Broj stranica:    104
Godina izdanja:    2010
Drugi autori/prevoditelji:    fotografije Goran Šafarek
Ilustracije:    Ilustrirano u boji.
 

 
Cijena:  39,82 €300,02 kn
Popust:  29,22 € 220,16 kn (73%)
  
Vaša cijena:  10,60 €79,87 kn
 
 
 
Ušće Mure - Hrvatska Amazona
 
Ušće Mure - Hrvatska Amazona

IZ RECENZIJA

Iznimnim fotografijama autor nam predstavlja neke od ugroženih i rijetkih vrsta poput ptica bregunica, kulika i vodomara. Na svojim je fotografijama zabilježio i mnoge vrste koje se na ovom području mogu samo rijetko susresti jer su raštrkane na velikoj površini (poput vranaca, trstenjaka, lisica, jelena, divljih svinja). U knjizi nam predočava izuzetne prizore koje nikad nismo vidjeli uživo, već samo na fotografijama iz dalekih krajeva.
Dr. sc. Olga Jovanović

***
(...) Tražeći svoje sveto mjesto i dokaz o postojanju Stvoritelja koji ne poznaje i ne priznaje granice bilo koje vrste, Goran Šafarek pronašao je i prepoznao ušće Mure u Dravu, tu Hrvatsku Amazonu, kako on, bez dvojbe ili zadrške, imenuje jedan od najljepših nizinsko-riječnih lokaliteta u Hrvatskoj. Uistinu, ako znamo da je divljina već odavno ustuknula iz gusto naseljenog hrvatskog sjevera, ovdje se na ušću Mure začudno zadržala i preživjela, a Šafarek nas podsjeća na taj opstanak darujući nam stanovitu geografiju nade i spoznaju da divljina još uvijek postoji, tu u našoj blizini, bez obzira da li smo je svjesni ili ne!

(...) Ovakav pisani spomenik rijeci mogao je isklesati samo čovjek širokih pogleda, netko tko je vidio svijeta i tko je u tom svijetu spoznao svevremenu ljepotu i višestruki značaj jedne male rijeke u srcu Europe.
Siniša Golub

Pogledajte autorove web stranice: http://www.visionexpander.com/

PAR RIJEČI O AUTORU

Privremena adresa: Andamansko otočje u Indijskom oceanu

Bio je sudionik znanstvenih ekspedicija Ande-Amazona 2000., Madagaskar 2001., Kostarika 2003., Madagaskar 2004., Venezuela 2005., Madagaskar 2007., Južna Afrika 2008. i Ekvador 2009., Andamansko otočje u Indijskom oceanu i Mentawai na Sumatri 2009./2010.

Objavio je knjigu Drava − koprivnička Podravina, te preko stotinu članaka (i tekstove i fotografije) u različitim časopisima: Meridijani, National Geographic, Playboy, GEO, Moj planet, Putovanja, Croatia Airlines, Naturfoto (Njemačka), Gloss-Hrvatska, Priroda, Hrvatska vodoprivreda, Hrvatske šume.
Autor je nekoliko samostalnih fotografskih izložbi (Džungle − Muzej Koprivnica, Džungle − Prirodoslovni muzej u Zagrebu, Ušće Mure − Galerija Koprivnica, Zelena planeta − Koprivnica, Rijeke Hrvatske − Galerija SC u Zagrebu i druge).

U suradnji s Hrvatskom televizijom snimio je dokumentarni film Tajna šarene evolucije o istraživanju rijetkih vrsta žaba u tropskim šumama Ekvadora.

Pošalji upit za knjigu:
Ušće Mure - Hrvatska Amazona

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Ušće Mure - Hrvatska Amazona

 
 
 

Slike

Prelistajte knjigu

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Đurđevački pijesci
 
Radovan Kranjčev
 
 
16,46 €124,02 kn
Viški spomenici
 
 
 
21,10 €158,98 kn
Velebit: iskustvo planine
 
 
 
19,91 €150,01 kn
Three Rivers - one Aim. Tri rijeke - jedan cilj
 
 
 
6,64 €50,03 kn
Sva čuda svijeta
 
 
23,76 €179,02 kn
13,50 €101,72 kn
popust
 
43 %