Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Vještica iz Portobella

Autor:Paulo Coelho
Izdavač:VBZ
  • Zagreb
  
Preveo:Glorija Blažanović
ISBN:978-953-201-703-8
Format:20
Uvez:meki
Broj stranica:    266
Godina izdanja:    2007
 
 
Cijena: 10,49 €79,04 kn
  
 
 
 
Vještica iz Portobella
 
Vještica iz Portobella

«Vještica iz Portobella» priča je o tajanstvenoj ženi po imenu Athena. Ispripovijedana u nizu fragmenata, priča o Atheninu životu sastavljena je putem zabilježenih razgovora s onima koji su je poznavali i s onima u čijim je životima ostavila trag. Ti fragmenti otkrivaju njezine tajanstvene početke: od sirotišta u Rumunjskoj do djetinjstva u Bejrutu, od svjedočenja ulicama natopljenim krvlju do prividne sigurnosti Londona, gdje se događa dramatičan zaokret.

Athena, koja je zbog navodno proročkih moći nazvana "vješticom iz Portobella", dramatično nestaje te onima koji su je poznavali ostavlja rješavanje zagonetke njezina života i iznenadnog nestanka.

Athena, nezakonita kći transilvanijske Ciganke i posvojena kći libanonskih roditelja, oduvijek je bila svjesna da posjeduje osobite darove. Odrastajući u Bejrutu, a potom u Londonu, Athena već od rane dobi doživljava proročke vizije. Udaje se mlada, rađa i razvodi se od supruga. Radi kao službenica u jednoj londonskoj banci, prodaje nekretnine u Dubaiju, pronalazi svoju biološku majku, potom i vodiča koji će joj pomoći da iskoristi svoje sposobnosti...

Ali, tko je zapravo Athena? Prepredena lukavica ili žrtva, prevarantica ili apostolka, obična žena ili gotovo nezemaljsko biće? Tko je bila žena koja je, kao dijete, govorila da ima proročke vizije, a kao odrasla osoba, plesom ulazila u mistički trans? Ta će pitanja opsjedati sve njezine znance, a ponajviše nju samu.

U ovom uzbudljivom i iznenađujućem romanu, Paulo Coelho pripovijeda priču o jedinstvenoj ženi, glasovima ljudi koji su je poznavali i pratili u najodlučnijim trenucima života.

Roman «Vještica iz Portobella» istražuje prirodu radosti, strasti, žrtvovanja i ljubavi te postavlja pitanje: kako pronaći snagu i biti dosljedan samome sebi kad često ne znamo tko smo mi zapravo i što uistinu želimo?


Paulo Coelho, rođen u Brazilu, postao je jedan od najčitanijih i najplodnijih pisaca današnjice. Poznat po svojemu najpopularnijem djelu «Alkemičar», prodao je više od 92 milijuna knjiga širom svijeta, a njegova su djela prevedena na 64 jezika i objavljena u 150 zemalja. Među njegovim djelima su «Hodočašće», «Jedanaest minuta», «Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala», «Demon i gospođica Prym», «Veronika je odlučila umrijeti» i «Zahir». Coelhovi romani postali su omiljene knjige mnogih čitatelja diljem svijeta. Dobitnik je mnogih nagrada.

Pošalji upit za knjigu:
Vještica iz Portobella

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Vještica iz Portobella

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Životinjska farma
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Životinjska farma
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Zimnik
 
 
 
15,79 €118,97 kn
Zimnik
 
 
 
17,12 €128,99 kn
Tajna večera
 
 
 
19,78 €149,03 kn