Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zavist

Autor:Kate Barrows
Izdavač:Naklada Jesenski i Turk
  • Zagreb
  
Preveo:Goran Vujasinović
ISBN:953-222-214-6
Format:17
Uvez:meki
Broj stranica:    80
Godina izdanja:    2005
 
 
Cijena: 39,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zavist
 
Zavist

Obilježena kao jedan od sedam smrtnih grijeha, zavist je u današnjoj potrošačkoj kulturi, kao i ranije u povijesti, snažna sila. No, mediji koji nas potiču da kupujemo i trošimo nisu jedini izvor zavisti. Psihoanalitičari tvrde da zavist prati sva ljudska bića i utječe na nas u svim životnim razdobljima – od dojenčetove zavisti na majčinim prsima, preko adolescentove zavisti na tuđim postignućima do zavisti starijih osoba prema mladima.

U ovoj knjizi izlažemo povijest tog pojma u psihoanalitičkoj misli, od Freudova spornog pojma zavisti na penisu do jednako spornih shvaćanja Melanie Klein o dojenčetovoj prvotnoj zavisti na prsima. Kako objašnjava Kate Barrows, zavist je jedan od najvećih izazova u psihoanalizi, no u stvarnosti se može javiti i u blažim oblicima. Žalac te blaže vrste zavisti, ako je prate divljenje i zahvalnost, može potaknuti – ne nepovjerenje i mržnju, nego oponašanje i poštovanje.


Kate Barrows obučava studente u suradnji s Britanskim psihoanalitičkim društvom i članica
je Udruženja dječjih psihoterapeuta. Vodi privatnu praksu u Bristolu te piše i drži predavanja o širokom rasponu psihoanalitičkih tema.

Pošalji upit za knjigu:
Zavist

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zavist

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Velika knjiga aktivnosti i vježbi za razvoj fine motorike
 
 
149,00 kn
140,00 kn
popust
 
6 %