Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Krv cvijeća

Autor:Anita Amirrezvani
Izdavač:Profil
  • Zagreb
  
Preveo:Dragana Vulić Budanko
ISBN:978-953-319-250-5
Format:23
Broj stranica:    303
Godina izdanja:    2011
 
 
Cijena: 55,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Krv cvijeća
 
Krv cvijeća

Nadahnuta prekrasnim perzijskim bajkama, ‘Krv cvijeća’ je roman o borbi jedne žene da stvori život prema vlastitom izboru, oslanjajući se na snagu vlastitih ruku, uma i volje. Mjesto radnje: Iran. Vrijeme radnje: sedamnaesto stoljeće. Znatiželjna četrnaestogodišnja djevojčica približava se dobi za udaju, kad otkriva da joj je sudbina ugrožena zlokobnim proročanstvima koja prate pojavu kometa nad pustinjskim horizontom. Nakon neočekivane smrti oca, djevojčica i njezina majka prisiljene su potražiti bolji život u gradu Isfahanu, gdje ih ujak Gostaham i njegova zahtjevna žena uzimaju k sebi za služavke...


Ovaj očaravajući roman prepun je nevjerojatno detaljnih opisa prirodnih i kulturnih divota Perzije u 17. stoljeću. Kroz dirljivu priču o ženi koja pokušava uzeti sudbinu u vlastite ruke, ova knjiga povest će vas u svijet gdje su ljepota i okrutnost neraskidivo povezani u tkanju života.

U Iranu u sedamnaestom stoljeću znatiželjna četrnaestogodišnja djevojčica približava se dobi za udaju kad otkriva da joj je sudbina ugrožena zlokobnim proročanstvima koja prate pojavu užarenog kometa nad pustinjskim horizontom. Suočena s neočekivanom smrću voljenog oca i bez izgleda za pribavljanjem miraza, djevojčica i njezina očajna majka prisiljene su potražiti bolji život u legendarnom gradu Isfahanu, gdje ih ujak Gostaham, bogati ćilimar, i njegova zahtjevna žena uzimaju k sebi za služavke. Dvije se žene susreću s okrutnim svijetom, gdje i samo preživljavanje zahtijeva snagu i otpornost koje nadmašuju njihova najstrašnija očekivanja.

Nadahnuta prekrasnim srednjovjekovnim perzijskim bajkama i pisana prozom koja poput rijeke Zindeh teče kroz Isfahan, Krv cvijeća je roman o borbi jedne žene da stvori život prema vlastitu izboru, osjanjajući se, unatoč svim poteškoćama, na snagu svojih ruku, uma i volje.

Senzualan i zavodljiv roman ispunjen bojama, okusima i mirisima Isfahana. Prvijenac iznimno vješte pripovjedačice.
Geraldine Brooks

Pošalji upit za knjigu:
Krv cvijeća

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Krv cvijeća

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Život djevojaka i žena
 
 
149,00 kn
115,00 kn
popust
 
23 %
Zimnik
 
 
 
119,00 kn
Zemljovid za čudnovate
 
 
159,00 kn
109,00 kn
popust
 
31 %
Zemlja i nebo Jacquesa Dormea
 
 
100,00 kn
89,00 kn
popust
 
11 %
Vrijeme rasapa
 
 
135,00 kn
119,00 kn
popust
 
12 %