Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Lavovi Al-Rassana

Autor:Guy Gavriel Kay
Izdavač:Algoritam
  • Zagreb
  
Preveo:Milena Bennini-Getz
Format:15x24 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    520
Godina izdanja:    1997
 
 
Cijena: 18,45 €139,01 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Lavovi Al-Rassana
 
Lavovi Al-Rassana

Kada je jednog sunčanog dana netom što je oglašeno podne golobradi mladić Ammar ibn Khairan ušao u palaču Al-Fontina, u gradu Silvenesu, da ubije posljednjeg kalifa Al-Rassana, počelo je razdoblje previranja na podijeljenom poluotoku.
Sada, petnaest godina kasnije, poslije smrti kalifa, zemlja koja se nekoć zvala Espera-a podijeljena je na pet kraljevstava gdje u nesigurnom miru žive tri vjerske zajednice: na jugu potomci pustinjskih osvajača Ašeriti, na sjeveru prognani starosjedioci Jaditi i među njima lutajući narod bez domovine Kindathi.
Igrom sudbine u bogatoj Ragosi, u predivnom gradu u kojem cvjeta kultura, znanost i trgovina, naći će se mlada liječnica Jehana bet Ishak, Rodrigo Belmonte, najbolji mačevalac Espera-e s odredom plaćenika i Ammar ibn Khairan, pjesnik, diplomat, ratnik i plaćeni ubojica svi troje u službi Badira, kralja Ragose.
Troje ljudi različitih vjera i osobnih ambicija zbližit će zajednički san o svijetu bez mržnje i nasilja, gdje bi tri tako različite kulture u suživotu mogle od njihove zajedničke domovine stvoriti novi, drugačiji svijet.
No sudbina koja ih je spojila zaplest će njihove putove, poigrat se s njihovim nadama, osjećajima, a na kraju i životima na potpuno neočekivan način, stavit će na kušnju njihove najdublje moralne zasade i budućnost Espera-e položiti u njihove ruke.
Guy Gavriel Kay, autor Tigane, svojim je najnovijim romanom Lavovi Al-Rassana potvrdio ugled najcjenjenijeg suvremenog pisca fantastike. Njegov osobit pristup žanru u kojem je sve manje naglaska na fantastičnim elementima, a sve više na složenom zapletu i temeljito razrađenim likovima, pokazuje s koliko je uspjeha Kay našao svoj vlastiti put iz sjene Tolkiena.
U hrvatskom prijevodu Milene Benini-Getz i uz ilustraciju koju su oblikovali Igor Kordej i Mario Jurjević, ovaj drugi roman Guya Gavriela Kaya u nakladi Algoritma pružit će vam čisti užitak čitanja kao malo koja knjiga prije.

Pošalji upit za knjigu:
Lavovi Al-Rassana

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Lavovi Al-Rassana

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Životinjska farma
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Životinjska farma
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Zimnik
 
 
 
15,79 €118,97 kn
Zimnik
 
 
 
17,12 €128,99 kn
Vještica iz Portobella
 
 
 
10,49 €79,04 kn