Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Makroekonomija - obnovljeno izdanje

Autor:Olivier Blanchard
Izdavač:MATE
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-246-132-9
Format:21x26 cm
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    680
Godina izdanja:    2011
Napomena:    NOVO
 

 
Cijena:  66,36 €499,99 kn
Popust:  24,36 € 183,54 kn (37%)
  
Vaša cijena:  42,00 €316,45 kn
 
 
 
Makroekonomija
 
Makroekonomija

NAJPOZNATIJI SVJETSKI UDŽBENIK IZ MAKROEKONOMIJE!

ZA SVE KOJI ŽELE RAZUMIJETI GLOBALNI SVIJET I NJEGOVE PROBLEME!
Olivier Blanchard sigurno je jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih makroekonomista u svijetu. Svoju već zavidnu reputaciju analize i sinteze makroekonomskih fenomena stekao je brojnim radovima te do sada već petim izdanjem najpoznatijeg svejtskog udžbenika iz Makroekonomije dodatno ojačao laskavom titulom Glavnog ekonomiste Međunarodnog monetarnog fonda (2008. – 2015. godine).

Njegov udžbenik sastoji se od ukupno 28 poglavlja koji obrađuju sva najvažnija područja suvremene makroekonomije. Autor u prvih desetak poglavlja posebno analizira kratki, srednji i dugi rok. Ono što Makroekonomiju čini dodatno uzbudljivom jest važnost koju autor daje svjetskim zbivanjima; od uvođenja eura u Zapadnoj Europi, velikog američkog deficita tekućeg računa do ekonomskog uspona Kine. Posebno valja naglasiti da se u 28. poglavlju bavi ekonomskom krizom koja je nakon 2008. godine zahvatila cijeli svijet. To je potrebno jako važno istaknuti jer se radi o najvećoj krizi nakon one tridesetih godina (1929.-1933.), a još će više izmijeniti postulate suvremene makroekonomije.

Udžbenik je dodatno oblikovan oko jednog osnovnog modela, koji se usredotočuje na trima tržištima: tržiše dobara, financijsko tržište i tržište rada. Na taj ćete način Makroekonomiju doživjeti kao jednu povezanu cjelinu, a ne kao zbirku modela. Usto, ujedno ćete shvatiti ne samo prošla makroekonomska zbivanja, nego i ona koje se tek imaju dogoditi.


Kratki sadržaj:

OSNOVE
Uvod (Putovanje oko svijeta, Putovanje knjigom)
Kratki rok (Tržište dobara, Financijska tržišta, Tržište dobara i financijska tržišta: model IS-LM)
Srednji rok (Tržište rada, Sva tržišta promatrana zajedno: model AS-AD, Prirodna stopa nezaposlenosti i Phillipsova krivulja, Inflacija, gospodarska aktivnost i nominalni rast novca)
Dugi rok (Činjenice o rastu, Štednja, akumulacija kapitala i proizvodnja)
Tehnološki napredak i rast (kratki, srednji i dugi rok)

PROŠIRENJA
Očekivanja (Očekivanja: osnovni alati, Financijska tržišta i očekivanja, Očekivanja, Osobna potrošnja i investicije, Očekivanja, Proizvodnja i ekonomska politika)
Otvoreno gospodarstvo (Otvorenost na tržištu dobara i na financijskim tržištima, Tržište dobara u otvorenom gospodarstvu, Proizvodnja, kamatna stopa i devizni tečaj, Tečajni režimi)

POREMEĆAJI
Depresije i krize, Visoka inflacija
Povratak ekonomskoj politici (Treba li ograničiti nositelje politike?, Sažetak monetarne politike, Sažetak fiskalne politike, Završna riječ: priča o makroekonomiji)
Globalna kriza

O. Blanchard, profesor na MIT-ju, ovom je knjigom u potpunosti ispunio svoje ciljeve: približio je čitatelju najnovija makroekonomska zbivanja i cjelovit uvid u makroekonomiju. Zbog toga, ova knjiga slovi kao vrhunski udžbenik za obrazovanje na svom području. Makroekonomija je nezaobilazno štivo za studente koji moraju produbiti svoje razumijevanje suvremenih ekonomskih procesa, već isto tako i sjajno štivo za sve obrazovne laike koji žele razumjeti svijet oko sebe iz perspektive vrhunskog stručnjaka za makroekonomska pitanja.

Pošalji upit za knjigu:
Makroekonomija

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Makroekonomija

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Vodič kroz ekonomske pokazatelje
 
 
 
15,79 €118,97 kn
Utjecaj: znanost i praksa
 
 
 
18,45 €139,01 kn
Upravljanje marketingom
 
 
80,83 €609,01 kn
59,80 €450,56 kn
popust
 
26 %
Upravljanje ljudskim potencijalima
 
 
68,22 €514,00 kn
53,00 €399,33 kn
popust
 
22 %
Tržišne komunikacije
 
 
 
16,00 €120,55 kn