Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Politika i moral

Autor:Igor Primorac
Izdavač:Kruzak
  • Zagreb
  
ISBN:978-953-6463-48-0
Format:21
Uvez:meki
Broj stranica:    275
Godina izdanja:    2011
 

 
Cijena:  140,00 kn
Popust:  41,00 kn (29%)
  
Vaša cijena:  99,00 kn
 
 
 
Politika i moral
 
Politika i moral

Odnos morala i politike nezaobilazan je problem za filozofe, političke mislitelje, političare, ali i obične građane. Taj je problem nadasve aktualan u naše vrijeme, kada dramatična zbivanja u unutarnjoj i međunarodnoj politici stavljaju na kušnju moralna načela koja trebaju usmjeravati i ograničavati političku djelatnost, a naše je povjerenje u političare često puta silno uzdrmano izjavama i postupcima samih političara.
U ovoj je knjizi prikupljeno četrnaest tekstova o različitim aspektima teme “politika i moral”. Zastupljeni su klasici političke misli poput Machiavellija, Kanta i Webera, te suvremeni fi lozofi i politički mislitelji koji se bave ovom temom. Prvi dio posvećen je temeljnom pitanju odnosa morala i politike. Vrijede li u politici isti oni moralni razlozi, ista ona pravila i načela koja vrijede u drugim oblastima individualnog i kolektivnog djelovanja, ili je pak politička djelatnost od njih izuzeta? Ako politika nije podvrgnuta moralnim zasadama i pravilima što obvezuju u drugim područjima, je li ona posve amoralna? Ili pak postoji neka osebujno politička etika, koja usmjerava prosuđivanje i djelovanje u oblasti politike? Drugi dio knjige sačinjavaju radovi o posebnim problemima što se nadaju u odnosu morala i politike: o moralnosti patriotizma, o laži u politici, o građanskom neposluhu, o političkom nasilju, te o moralu u međunarodnim odnosima.
Knjiga je namijenjena istraživačima, nastavnicima i studentima fi lozofi je i političkih znanosti, te političarima. No ona je također namijenjena čitateljima koji se politikom ne bave po struci, ali u njoj, kao građani, neizbježno sudjeluju – izravno ili neizravno, djelatno ili pasivno, voljno ili nevoljno.

Pošalji upit za knjigu:
Politika i moral

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Politika i moral

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Putinska Rusija
 
 
140,00 kn
110,00 kn
popust
 
21 %
Prezreni na svijetu
 
 
 
50,00 kn
Kultura i smrt Boga
 
 
179,00 kn
129,00 kn
popust
 
28 %
Dnevnik Milana Grlovića, sv.2
 
 
150,00 kn
89,00 kn
popust
 
41 %
Dnevnik Milana Grlovića, sv. 3
 
 
150,00 kn
89,00 kn
popust
 
41 %