Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Pročitaj me

Autor:Marko Marciuš
Izdavač:ZIGO - obrt za trgovinu i nakladništvo
  • Rijeka
  
ISBN:978-953-7142-51-3
Format:19
Uvez:meki
Broj stranica:    165
Godina izdanja:    2010
 
 
Cijena: 50,00 kn
  
 
 
 
Pročitaj me
 
Pročitaj me

Konceptualna zbirka priča Marka Marciuša je književni labirint. Priče povezuje lik Olaf Tryggvasson. U jednom trenutku svojeg postojanja Olaf postaje svjestan da je imaginarna osoba. Kako radnja prolazi, on susreće likove kao što su Ahmed Faiz (pakistanski pjesnik), Angelo Beolko (renesansni kazališni glumac i dramski pisac), Émile Coué (francuski psiholog) i druge znamenite osobe.
Družeći se s njima Olaf uči zakonitosti svijeta u kojem živi, a te zakonitosti su književni postupci. Savladavajući književnu teoriju Olaf dolazi na ideju da pobjedi pisca i zavlada knjigom, u ovom slučaju, svojim životom. Radnja kulminira gubljenjem granice između stvarnosti i fikcije kada ni Olaf ni pisac više ne znaju tko je zapravo pisac, a tko lik.
Motivi u tekstovima se protežu od hrvatskih toposa (Križevci, Zagreb, Osijek, razna sela), dekonstruiranih i ponovno upotrebljenih folklornih mitova (priča ''4.''), grčkih mitova (''Dioniz''), Biblije (''Novela mrtvih''), demonologije, originalnih bića i stvorenja proizašlih iz autorove mašte preko povijesnih događaja, aktualnih dnevnih TV izvještaja do pušenja marihuane i opijuma. Čitatelj nalazi reference na djela Gospodar prstenova, Mali princ, filmove Spaceballs, The Elephant man te citate J. L. Borgesa i Umberta Eca,,,

Pročitaj me

Nema poveznica
Pošalji upit za knjigu:
Pročitaj me

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Pročitaj me

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zaboravljeni sin
 
 
 
69,00 kn
Vrata od utrobe
 
 
89,00 kn
69,00 kn
popust
 
22 %
Toranj kiselih jabuka
 
 
169,00 kn
120,00 kn
popust
 
29 %
Tajna izgubljenih kostiju
 
 
189,00 kn
139,00 kn
popust
 
26 %
Srcoder
 
 
 
59,00 kn