Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Vrata od utrobe

Autor:Mirko Kovač
Izdavač:Večernji list
  • Zagreb
  
Format:21
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    334
Godina izdanja:    2004
Napomena:    Knjiga je u odličnom stanju.
 

 
Cijena:  69,00 kn
Popust:  0,00 kn (0%)
  
Vaša cijena:  69,00 kn
 
 
 
Vrata od utrobe
 
Vrata od utrobe

"Molim čitatelja da uvaži onu već ustaljenu ogradu da je svaka sličnost s postojećim osobama slučajna, te da mi sklonost prema raspadljivom životu uzme dobronamjerno. Također, objavljujem da sam se ovom knjigom želio preispitati, kako bih se lišio napasti i svega ranjivog na sebi, pa se uzdam da će čitatelj istinitost događaja i točne podatke primiti kao zamku za duševnu vjerodostojnost..."

Mjesto zbivanja ovog romana je istočna Hercegovina, a vrijeme obuhvaćeno je prije, za i neposredno poslije II. svjetskog rata. Akteri su članovi dvaju naraštaja jedne obitelji. Taj je roman jedno od ključnih autorovih djela, objavljen 1978. godine.

Roman Vrata od utrobe najnagrađivaniji je roman Mirka Kovača, ovjenčan "NIN-ovom nagradom" – najuglednijom nagradom za roman na južnoslavenskim prostorima 1978. i "Nagradom Željezare Sisak" 1979. godine. Bio je najčitanija knjiga 1980., a u izboru najuglednijih intelektualaca u časopisu Dani Vrata od utrobe proglašena su najboljim romanom dvadesetoga stoljeća, odmah nakon romana Meše Selimovića Derviš i smrt, te Travničke kronike Ive Andrića.
Vrata od utrobe su uz Kristalne rešetke nesumnjivo vrhunac Kovačeve romansijerske umjetnosti, ali i jedan od romanesknih vrhunaca novijeg romana na južnoslavenskom govornom području.
Enver Kazaz
Roman Vrata od utrobe podsjeća čitatelja na raznovrsne moći pripovjedačkog govora i nudi jedinstveno i bogato umjetničko iskustvo.
 

Pošalji upit za knjigu:
Vrata od utrobe

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Vrata od utrobe

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Zaboravljeni sin
 
 
 
69,00 kn
Vjetrogonja Babukić i njegovo doba
 
 
 
129,00 kn
Toranj kiselih jabuka
 
 
169,00 kn
120,00 kn
popust
 
29 %
Tajna izgubljenih kostiju
 
 
189,00 kn
139,00 kn
popust
 
26 %
Srcoder
 
 
 
69,00 kn