Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Rijeke Hrvatske

 
Autor:Goran Šafarek, Tomislav Šolić
Izdavač:Izdavačka kuća Veda
  • 0
  
ISBN:978-95356593-0-3
Format:24x31
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    326
Godina izdanja:    2011
Drugi autori/prevoditelji:    prijevodi Ljiljana Novković, Josip Žulj; ilustracije Miran Križanić
Ilustracije:    ilustr. u boji i tvrdi uvez
 

 
Cijena:  55,74 €419,97 kn
Popust:  30,74 € 231,61 kn (55%)
  
Vaša cijena:  25,00 €188,36 kn
 
 
 
Rijeke Hrvatske
 
Rijeke Hrvatske

RIJEKE HRVATSKE su veliki izdavački projekt u kojemu se po prvi put sustavno i na jednom mjestu opisuju gotovo sve naše rijeke i njihove osobitosti, a čitatelju se pruža sveobuhvatan i moderan pogled na ovo prirodno bogatstvo. "Rijeke Hrvatske popunjavaju prazninu u dosadašnjem izdavaštvu vezanom uz popularizaciju i prepoznavanje prirodnih vrijednosti naše zemlje. Ovdje se po prvi put sustavno i na jednom mjestu opisuju gotovo sve naše rijeke i njihove osobitosti, a čitatelju se pruža sveobuhvatan i moderan pogled na ovo prirodno bogatstvo.

Ono što ovu knjigu dodatno izdvaja od ostalih stručnih i znanstveno popularnih monografija, upravo je osobno iskustvo u doživljaju, kao i veliki entuzijazam autora za očuvanje naših rijeka... ... treba istaknuti i mnoštvo izuzetnih fotografija, koje zorno dočaravaju ljepotu i veliku raznolikost naših rijeka. Bogata zbirka fotografija dodatno potvrđuje ljubav i dugogodišnje iskustvo autora u istraživanju skrivenih kutaka naših rijeka." 
Dr. sc. Andrej Stroj

Knjiga sadrži oko 400 izuzetnih fotografija koje su autori snimali boraveći na svim hrvatskim rijekama. Knjiga je namijenjena: učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, nastavnicima i profesorima, ribičima, planinarima, raftingašima, izletnicima, putnicima i avanturistima, svima kojima ljepota i značaj hrvatskih rijeka leži na srcu, za sve ljubitelje prirode, ekologe i biologe. Ova izuzetno vrijedna knjiga dobrodošla je tijelima državne uprave, poduzećima i institucijama kao idealan poklon kako domaćim tako i stranim partnerima. Knjiga sadrži opsežno kazalo s nazivima gradova, naselja, sela i zaselaka spomenutih u knjizi, svih rijeka, rječica i potoka, naziva vrsta riba i ostalog životinjskog i biljnog svijeta zastupljenog na rijekama.

Autori, Goran Šafarek & Tomislav Šolić već se više od jednog desetljeća bave istraživanjem, opisivanjem, fotografiranjem, prezentacijom i zaštitom hrvatskih rijeka. Objavili su mnoštvo reportaža i članaka (autori su tekstova i fotografija) u sljedećim časopisima: National Geographic, Meridijani, GEO, Moj planet, Putovanja, Croatia Airlines, Naturfoto (Njemačka),Gloss-Hrvatska, Priroda, Hrvatska vodoprivreda, Hrvatske šume ...

"Kada govorimo o hrvatskim rijekama treba imati na umu i činjenicu da se Hrvatska, upravo zahvaljujući izdašnosti njihovih izvora, odnosno zahvaljujući podzemnim dijelovima njihova toka, svrstava u sam vrh zemalja sa dovoljnim zalihama pitke vode. Istovremeno, rijeke su naročito osjetljive na svaki oblik zagađenja i uništenja. "Prema pripadnosti slivu hrvatske rijeke možemo podijeliti na rijeke Dunavskog porječja (Crnomorski sliv), odnosno rijeke Jadranskog sliva. No, uzmemo li u obzir reljef odnosno geološku podlogu kojom teku onda je podjela hrvatskih rijeka znatno kompleksnija. Primjerice,rijeka Kupa pokazuje koliko je složena hidrografska mreža Hrvatske. Izvor joj je u Gorskom kotaru smješten svega 15-tak km zračne linije od Jadranskog mora, a čije vode teku prema nekoliko 1000 km udaljenom Crnom Moru..."
Autori

Pošalji upit za knjigu:
Rijeke Hrvatske

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Rijeke Hrvatske

 
 
 

Slike

Prelistajte knjigu

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Đurđevački pijesci
 
Radovan Kranjčev
 
 
16,46 €124,02 kn
Viški spomenici
 
 
 
21,10 €158,98 kn
Velebit: iskustvo planine
 
 
 
19,91 €150,01 kn
Ušće Mure - Hrvatska Amazona
 
Goran Šafarek
 
39,82 €300,02 kn
10,60 €79,87 kn
popust
 
73 %
Three Rivers - one Aim. Tri rijeke - jedan cilj
 
 
 
6,64 €50,03 kn