Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zeleni mravi

 
Izdavač:Katarina Zrinski
  • 0
  
ISBN:978-953-236-107-0
Format:22
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    155
Godina izdanja:    2007
Napomena:    lektira
 
 
Cijena: 99,00 kn13,14 EUR
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zeleni mravi
 
Zeleni mravi

U zbirci Zeleni mravi Zvonimir Balog je stvorio specifičnu šaljivu minipriču koja sadrži elemente priče, crtice, dosjetke i pjesme. Sve Balogove priče izdvajaju se od ostalih tvorevina te vrste originalnošću stila. Balog piše jezikom koji je odista svojstven samo njemu....

Kao i u svom pjesništvu, Balog je i u Zelenim mravima, istinski poeta ludens.
Zelene mrave, s mnoštvom novih iskričavih i duhovitih pričica kojih nije bilo u prvom izdanju, objavio je zagrebački nakladnik Slon u svojoj biblioteci Slon za mladež. Knjiga je predočena javnosti na svečanosti u Muzeju Mimara. Uz direktoricu i urednicu "Slona" Nives Tomašević i samoga autora, predstavili su je dr, Dubravka Težak, prof. dr. Joža Skok i dr. Tonko Maroević.
Nazvavši Balogov literarni postupak poetikom leksičkog ludizma, jer je utemeljen na igri riječi, njihovih oblika i sadržaja, kao i na igrama sa svime što je dostupno autorovu oku i mašti, prof. dr. Joža Skok i u novoj Balogovoj knjizi, koja pod zajedničkim nazivnikom humorističke priče sadrži basne, anegdote, pripovijetke i bajke, pronalazi tipičan balogovski humor protkan profinjenom i lucidnom autorovom ironijom koja je manifestacija kritičkoga duha. Balogov humor je, dodaje dr. Skok, zahtjevan, jer pretpostavlja uz čulnu i imaginacijsku i duhovnu angažiranost. U zaključku pak ocjenjuje kako Balogovi Zeleni mravi dosežu visoku razinu hrvatske dječje humorističke proze, kao zamjetljiv uzorak autorove poetike i zbirka priča koja uspješno može utažiti čitalačku žeđ najmlađih za modernom humorističkom literaturom.
Mirjana Jurišić, Večernji liši, Zagreb, 12. 03. 1994.

Pošalji upit za knjigu:
Zeleni mravi

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zeleni mravi

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Slone volim te
 
 
 
69,00 kn9,16 EUR
Pusa od krampusa
 
 
 
99,00 kn13,14 EUR
O, Bože, kako sam blesav
 
 
 
79,00 kn10,49 EUR
Male ljudetine
 
 
 
69,00 kn9,16 EUR
Bosonogi general
 
 
99,00 kn13,14 EUR
90,00 kn11,95 EUR
popust
 
9 %