Klub "Knjiga znanja"

Prijava registriranih članova

 

 

 

Zeleni mravi

 
Izdavač:Katarina Zrinski
  • 0
  
ISBN:978-953-236-107-0
Format:22
Uvez:tvrdi
Broj stranica:    155
Godina izdanja:    2007
Napomena:    lektira
 
 
Cijena: 13,14 €99,00 kn
  
 
Artikla trenutno nema na skladištu!
Pošaljite nam upit za knjigu
 
 
Zeleni mravi
 
Zeleni mravi

U zbirci Zeleni mravi Zvonimir Balog je stvorio specifičnu šaljivu minipriču koja sadrži elemente priče, crtice, dosjetke i pjesme. Sve Balogove priče izdvajaju se od ostalih tvorevina te vrste originalnošću stila. Balog piše jezikom koji je odista svojstven samo njemu....

Kao i u svom pjesništvu, Balog je i u Zelenim mravima, istinski poeta ludens.
Zelene mrave, s mnoštvom novih iskričavih i duhovitih pričica kojih nije bilo u prvom izdanju, objavio je zagrebački nakladnik Slon u svojoj biblioteci Slon za mladež. Knjiga je predočena javnosti na svečanosti u Muzeju Mimara. Uz direktoricu i urednicu "Slona" Nives Tomašević i samoga autora, predstavili su je dr, Dubravka Težak, prof. dr. Joža Skok i dr. Tonko Maroević.
Nazvavši Balogov literarni postupak poetikom leksičkog ludizma, jer je utemeljen na igri riječi, njihovih oblika i sadržaja, kao i na igrama sa svime što je dostupno autorovu oku i mašti, prof. dr. Joža Skok i u novoj Balogovoj knjizi, koja pod zajedničkim nazivnikom humorističke priče sadrži basne, anegdote, pripovijetke i bajke, pronalazi tipičan balogovski humor protkan profinjenom i lucidnom autorovom ironijom koja je manifestacija kritičkoga duha. Balogov humor je, dodaje dr. Skok, zahtjevan, jer pretpostavlja uz čulnu i imaginacijsku i duhovnu angažiranost. U zaključku pak ocjenjuje kako Balogovi Zeleni mravi dosežu visoku razinu hrvatske dječje humorističke proze, kao zamjetljiv uzorak autorove poetike i zbirka priča koja uspješno može utažiti čitalačku žeđ najmlađih za modernom humorističkom literaturom.
Mirjana Jurišić, Večernji liši, Zagreb, 12. 03. 1994.

Pošalji upit za knjigu:
Zeleni mravi

 
 

 

Pošalji prijatelju link do knjige:
Zeleni mravi

 
 
 

 
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI!
 
Slone volim te
 
 
 
9,16 €69,02 kn
Pusa od krampusa
 
 
 
13,14 €99,00 kn
O, Bože, kako sam blesav
 
 
 
10,49 €79,04 kn
Male ljudetine
 
 
 
9,16 €69,02 kn
Bosonogi general
 
 
13,14 €99,00 kn
11,95 €90,04 kn
popust
 
9 %